Sağlık karıştı

Çocukluk çağı aşıları ile Kovid aşılarında farklı sistemler kullanılıyor

Haberler 24.09.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugölün katld bir canl yaynda bir bebee yanllkla Kovid as yapld ve bebein izleminde hiçbir sorun çkmadn açklamas, sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, aileler Bizden habersiz çocuklarmza Kovid as m yaplyor? kaygsyla Aile Sal Merkezlerini aramaya balad.

Salk Bakanl ise konuyla ilgili yazl bir açklama yaparak Ege Üniversitesi Tp Fakültesi öretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugölün bebeklere yanl alar yapldna ilikin iddialar kabul edilemez. Mevcut a güvenlii alt yapmzn bu tür iddialar hakl çkarmas mümkün deildir. ddiann kayna hakknda Bakanlmzca soruturma balatlmtr ifadelerini kulland.

Aile Hekimlii çalanlar Federasyonu (AHESEN) Bakan Dr. Gürsel Özer ise Demirören Haber Ajansna yapt açklamada, Kovid alar için ayr bir alama sistemi kullanlyor. çocukluk ça alamalar ile Kovid alar ayn sistem üzerinden çalmyor. O nedenle ailelerimizin çocukluk ça alarn yaptrmakta asla tereddüt etmemesi gerekli. çünkü bugün kzamk ya da çocuk felci, çocuklarda Kovidden daha fazla ölüm ya da sakatla yol açyor dedi.

Ana Sayfaya Git