Sağlıkçılara kirli maske iddiası

Mardin Valiliği, "sağlıkçıların kirli maskeyle çalışmak zorunda kaldığı" iddialarını yalanladı:

Haberler 26.09.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii, Mardin Tabip Odasnn ekipman yetersizlii nedeniyle salkçlarn kirli maskeyle çalmak zorunda kald, hastalara yeterli yatak salanmad ve hekimlere düzenli test yaplmad yönündeki iddialarnn gerçei yanstmadn bildirdi.

Valilikten yaplan açklamada, baz basn yayn organlarnda Mardin Tabip Odas açklad balkl haberde, Ekipman yetersizlii nedeniyle salkçlar kirli maskeyle çalmak zorunda kalmtr., Yeterli yatak salanamyor. ve ASM hekimlerine düzenli test yaplmyor. gibi iddialarn yer ald belirtildi.

Haberde yer alan iddialarn gerçei yanstmad, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin çok yönlü sürdüü kaydedilen açklamada, Mardinde salgn süresince bütün salk kurulularnda gerek ekipman gerekse tbbi malzeme açsndan hiçbir sknt yaanmad vurguland.

KRL MASKE DDALARI

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

Tabipler Odasnn Salkçlar kirli maskeyle çalmak zorunda kalmtr. Salkçlar kirli maskeyle ertesi gün ie gelmek ve kirli maskelerini eve götürmek zorunda kalyorlar. sözleri gerçei yanstmamakta olup aslszdr. Aile hekimlerine ve tüm salk çalanlarna gerekli görüldüü her vakit test yaplmakta, moral ve motivasyonlar en yüksek seviyede tutulmaya çallmaktadr. Ayrca tüm hastanelerimizde Kovid-19 hastalar için de dier hastalarmz için de yeterli yatak saymz mevcuttur. 1134 kamu ve 312 özel olmak üzere 1446 yatamz mevcut olup oluabilecek her türlü duruma hazrlk planmz hazr durumda bekletilmektedir.

Açklamada, haberde geçen ölüm ve dier verilerin de gerçei yanstmad bildirildi.

Ana Sayfaya Git