Sağlıkta kadro yerleştirmeleri

ÖSYM, Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleştirme yapmak için tercih almaya başladı. Adaylar tercihlerini dünden itibaren 16 Eylül'e kadar yapabilecek.

Haberler 11.09.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezince (ÖSYM), Salk Bakanlnn baz kadrolarna yerletirme yaplmas için adaylardan tercih alnmaya baland.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Salk Bakanlnn baz kadrolarna, Kamu Görevlerine lk Defa Atanacaklar için Yaplacak Snavlar Hakknda Genel Yönetmelik hükümleri uyarnca yerletirme yaplacak.

TERCHLER BALADI

Bu kapsamda adaylar tercihlerini, dünden itibaren 16 Eylül saat 23.59a kadar ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaras ve aday ifresiyle bireysel olarak gerçekletirecek.

Adaylarn, tercih ilemleri için ÖSYMnin internet sitesinde yaymlanan KPSS-2020/11 tercih klavuzunu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

KPDK TOPLANTISI

Kamu Personeli Danma Kurulu (KPDK) 15 Eylülde toplanacak. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yapt yazl açklamada, KPDKye ilikin bilgi verdi. KPDKnin tarihinde ilk kez gündemli olarak 15 Eylülde toplanacan aktaran Selçuk, Bakanln ev sahipliindeki toplantnn gündeminin Kovid-19 salgn döneminde kamu personel uygulamalarnn deerlendirilmesi eklinde belirlendiini ifade etti.

Bakan Selçuk, toplantya Cumhurbakanl dari ler Bakanl, Strateji ve Bütçe Bakanl temsilcileri, çevre ve ehircilik, Hazine ve Maliye ile çileri Bakanlklarnn yetkilileri, Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen ve KESK temsilcileri ile hizmet kollarnda yetkili sendikalarn genel bakanlarnn katlacan belirtti.

Kamu görevlileri sendikalar ve konfederasyonlar ile kamu idareleri arasnda sosyal diyaloun gelitirilmesi, kamu personel uygulamalarnn deerlendirilmesi için toplanacak KPDK, Kovid-19 ile mücadele tedbirlerine uygun olarak yaplacak. Salonda, sosyal mesafe kurallarna uygun bir oturma düzeni olacak, temizlik ve maske kurallarna göre de önlemler alnacak.

KPSS ÖN LSANS BAVURUSU

Öte yandan, Kamu Personel Seçme Snavna (KPSS) ön lisans düzeyinde girecek adaylar için geç bavurular balad.

Adaylar, geç bavuru ilemini buün saat 23.59a kadar yapabilecek.

Snav, 25 Ekimde yaplacak, sonuçlar ise 26 Kasmda açklanacak.

Ana Sayfaya Git