'Sahil Rüzgarı' operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösterdiği belirlenen suç örgütlerine yönelik 8 ilde 'Sahil Rüzgarı' operasyonu düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haberler 22.05.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz ve Ege Bölgesinde faaliyet gösterdii tespit edilen suç örgütlerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri tarafndan stanbul merkezli, Antalya, Mula, Mersin, Balkesir, Adana, Aydn ve zmirde e zamanl olarak Sahil Rüzgar ad verilen operasyon düzenlendi. Saat 06.00 sralarnda e zamanl olarak balayan operasyonda çok sayda kii gözaltna alnd. 171 kiiye yönelik operasyona özel harekat polisleri de destek verdi.

STANBULDA KEMAL C. VE ADAMLARINA OPERASYON

Operasyon kapsamnda stanbulda aralarnda Sultangazi ve Beiktan da olduu bir çok ilçede e zamanl basknlar yapld. stanbulda yabanc i adamlarndan zorla para aldklar vermeyenlerin i yerlerine baskn yaparak zorla yama yaptklar öne sürülen Kemal C. ve adamlarnn dier suç örgütlerine de silah temin ettikleri kaydedildi.

STANBULDA DA GÖZALTILAR VAR

stanbulda yaplan basknlarda aralarnda kadnlarnda bulunduu üpheliler gözaltna alnd. Operasyon yaplan adreslerden biri Beikta, Abbasaa Mahallesi Ihlamur Yldz Caddesinde bulunan 4 katl binayd. Binaya giren ekipler, bir kadn gözaltna ald. Sultangazide ise özel harekat ekiplerinin girdii evlerde aramalar yapld.

Ekipler tarafndan gözaltna alnan üpheliler, salk kontrolünden geçirildikten sonra, stanbul Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

EMNYET GENEL MÜDÜRLÜÜ: 171 HEDEF K

Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüünden açklama yapld.

Yazl açklamada, Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçlar haksz kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulamaktr. Bu dorultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir ekilde deiik türdeki suç eylemlerini gerçekletirerek kamu güvenlii ve barna tehdit oluturmaktadr. Bu kapsamda; yetkili l Cumhuriyet Basavclklarnn talimatlar dorultusunda ve KOM Daire Bakanl koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabanc turistlerin youn ilgi gösterdii sahil eridi illerimizi ve turistik dier büyükehirlerimizi de kapsayacak ekilde Sahil Rüzgar kod adl operasyon balatld denildi.

Açklamada, 8 ilde yaklak 8 ay süren çalmalar neticesinde; Antalyada 32, Aydnda 15, Balkesirde 25, zmirde 30, Mersinde 19, Mulada 19, stanbulda 13 ve Adanada 18 üpheli kiiye yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yama, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekletirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef kiiye yönelik e zamanl planl operasyonlar yapld bilgileri yer ald.

Ana Sayfaya Git