Sahilde 24 saat nöbet

Edremit ilçesinde konuşlandırılan Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı unsurları, göreve başladıkları günden bu yana düzensiz göçmenlerin Van Gölü üzerinden batı illerine götürülmesinin engellenmesine yönelik denetimler yapıyor

Haberler 09.11.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölünde güvenliin salanmas amacyla çalma yürüten Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanl, düzensiz göçmenlerin bot ve teknelerle baka illere götürülmesinin engellenmesinde etkin rol oynuyor.

Cumhurbakanl Kararnamesi ile 1 Eylülde Edremit ilçesinde konulandrlan Sahil Güvenlik Grup Komutanl unsurlar, 3 bin 713 kilometrekarelik yüz ölçüme sahip Van Gölünde güvenlii salamak için gece gündüz mesai yapyor.

Snr hattnda ve kent merkezinde Kara Kuvvetleri Komutanlna bal birlikler, jandarma, özel harekat polisleri, l Emniyet Müdürlüü ekipleri ve güvenlik korucularnn denetimleriyle geçilerine izin verilmeyen düzensiz göçmenlerin alternatif rotalar haline gelen gölde Sahil Güvenlik Komutanl ekipleri denetimlerini artrd.

Denize kys olan yerlerde bölge, grup ve bot komutanlklar bulunan ve ilk kez denize kys olmayan bir bölgede faaliyete balayan Komutanlk, gölde hem güvenlii salyor hem de göçmen kaçakçlnn önlenmesini salyor.

Gölü 7 gün 24 saat gözetleyen ekipler, son teknolojiyle donatlan Sahil Güvenlik botlaryla gölü kontrol altnda tutuyor.

BATMAK ÜZERE OLAN BOTTAK GÖçMENLER KURTARILDI

Ekipler, Van Gölünde 27 Haziran 2020de düzensiz göçmenleri tayan teknenin batmas sonucu 61 kiinin yaamn yitirdii olayn benzerlerinin yaanmamas için ar hava ve deniz koullarnda da canla bala görev yapyor.

Termal ve gece görü kameralar, üstün tespit kabiliyetine sahip radar sistemlerini kullanan ekipler, 21 Eylülde gölde batmak üzere olan ime botta 57 düzensiz göçmeni kurtard.

Bölgede güvenlii salamak amacyla dier kolluk birimleri ile yakn i birlii ve koordine halinde görevlerini yerine getiren ekipler, 13 Ekim ve 28 Ekimde gerçekletirdikleri müterek operasyonlarda da termal kameralarla tespit edilen ve sahilden açlmak üzere olan 38 düzensiz göçmeni yakalad.

Akadamar, çarpanak, Adr ve Kuzu adalarna geçilerin güvenli ekilde yaplmasna da öncülük eden ekipler, yerli ve yabanc turistlerin huzur ve güven ortamnda seyahat etmelerini salyor.

Gölde yaayan endemik tür olan inci kefalinin korunmas için de çalma balatan ekipler, balkçlar denetliyor, kullanlan a ve avlanan balklar kontrol ediyor.

Ana Sayfaya Git