Sahte avukat

Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er'e (18) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın duruşmasına cübbeyle giren ve hakkında daha önce dolandırıcılık suçundan işlem yapılan A.B., polislerin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. A.B.'nin avukat olmadığı halde sahte isim kullanarak Siirt Adliyesi'nde çeşitli mahkemelerde usulsüz iş ve işlemler yaptığı belirlendi. Siirt Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı.

Haberler 18.09.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde intihar eden pek Ere cinsel saldrda bulunduu gerekçesiyle tutuksuz yarglanan eski uzman çavu Musa Orhann Siirt 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumasna avukat cübbesiyle giren A.B., hakknda daha önce dolandrclk suçundan ilem yapan polislerin dikkati sayesinde suçüstü yakaland.

SAHTE AVUKAT

Valilikten yaplan açklamada, Siirt Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü görevlilerince genel asayie müessir fiillerin önlenmesi, aydnlatlmas, muhtemel üphelilerin tespiti ve yakalanmasna yönelik yaplan çalmalar kapsamnda, Siirt Adliyesinde Musa Orhan ve pek Er davasyla ilgili durumann sürdüü srada, daha önceden ilimize gelerek avukat olduu iddias ile dolandrclk suçuna karan A.B. isimli ahs elinde avukat cübbesi ile görülerek görevliler tarafndan tannmtr. ahs kontrol edildiinde, ahsn avukat olmad halde sahte isim kullanarak Siirt Adliyesinde çeitli mahkemelerde usulsüz i ve ilemler yapt tespit edilerek gözaltna alnmtr. ahsn yaplan üst aramasnda adliyede gerçekletirdii i ve ilemlere ilikin olan ve geçersiz olduu deerlendirilen belgelere el koyulmutur denildi.

Ana Sayfaya Git