"Sahte çürük raporu" davasında karar; 1'i emekli askeri hakim 5 sanığa ceza

YARGITAY'ın bozmasının ardından yeniden görülen "Sahte çürük raporu" davasında aralarında emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'un da bulunduğu 11 sanık hakkında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'a "Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamak" suçundan 6 bin lira adli para cezası verirken; diğer 4 sanığa da 10 ay hapis cezası ve 80 TL adli para cezası verdi.

Haberler 27.06.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 3. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, tutuksuz sanklar Ahmet Zeki Üçok ve Erdem Klç katld. Durumada savc Ahmet Eryeli, sank Ahmet Zeki Üçokun da aralarnda bulunduu 8 sann beraatini, 3 sann ise nitelikli dolandrclk ve dolandrclk suçlarndan cezalandrlmasn istedii mütalaasndan farkl bir mütalaa bildirdi. Savc Eryeli, yeni mütalaasnda Ahmet Zeki Üçokun aralarnda bulunduu 5 sann cezalandrlmalarn talep etti.

Mütalaa üzerine söz alan sank Ahmet Zeki Üçok, beraatini talep ederek Herkes beraat ediyor bir tek ben kumpasa maruz kalp burada kalyorum. Araya ne girdi de, savcnn mütalaas deiti? Demek ki hala FETÖnün hakim ve savclarnn kararlarna itibar edenler var dedi. . Sank Erdem Klç da yarglamay ve soruturmay yürüten hakimler hakknda ikayette bulunduunu belirterek beraatini talep etti.

EMEKL ASKER HAKM ÜçOKA 6 BN LRA ADL PARA CEZASI

Mahkeme ksa bir arann ardndan kararn açklad. Mahkeme, sank Ahmet Zeki Üçok müteki Palmed firmasna kar yetkili olmad bir i için yarar salama suçundan önce 10 ay hapis ve 80 TL adli para cezasna çarptrld. Ancak sank Üçokun bu cezas 6 bin lira adli para cezasna çevirildi.

DER 4 SANIA DA CEZA

Sanklar Sibel Fatma çarmkl ve Murat Can çarmkl hakknda ise müteki Palmed firmasna kar yetkili olmad bir i için yarar salama suçundan 10ar ay hapis ve 80 TL adli para cezasna çaprtrlarak haklarndaki hükmün açklanmasnn geri braklmasna karar verildi. Sank Murat Tugay Tepe ise müteki Palmed firmasna kar yetkili olmad bir i için yarar salama suçundan 10 ay hapis ve 80 TL adli para cezasna çarptrld. Sank Murat Tugay Tepe ve Erdem Klç, müteki Turgut Tolga yitaa kar dolandrclk suçundan da 10 ay hapis ve 80 TL adli para cezasna çarptrld. Dier sanklar yönünden ise beraat ve düürülme karar verildi.

DAVANIN GEçM

Kaldrlan özel yetkili stanbul Cumhuriyet Basavcvekillii savclarndan Hikmet Ustann hazrlad ve kapatlan özel yetkili stanbul 11. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 8i tutuklu 17 sann 1 ila 413 yl arasnda deien hapis cezalarna çarptrlmas isteniyordu. Aralarnda Fenerbahçe Kulübü Bakan Aziz Yldrm, oyuncu Engin Akyürek ve yapmc smail Klçarslann da bulunduu 61 mütekinin yer ald iddianamede, sanklar 60 eylemden sorumlu tutuluyordu.

Sank Ahmet Zeki Üçokun suç ilemek amacyla örgüt kurma, 4 kez nitelikli yama, 54 kez nitelikli dolandrclk ve kamu görevini kötüye kullanma suçlarndan toplam 129 ila 403 yl arasnda hapis cezasna çarptrlmas talep edilen iddianamede, sank Murat Tugay Tepenin, Üçok ile ayn suçlarn yan sra fuhu için araclk ve yer temin etmekten toplam 134 ila 413 yl arasnda hapis cezasna mahkum edilmesi isteniyor. Davay 4 Nisan 2013teki durumada karara balayan mahkeme, Üçoku 9 yl 7 ay ve Murat Tugay Tepeyi de 142 yl 11 ay hapis cezasna çarptrmt. Mahkeme, Sibel Fatma çarmkl ve olu Murat Can çarmkly 2 yl 6ar ay, 6 san da 4 yl 2 ay ila 51 yl 6 ay arasnda deien oranlarda hapis cezasna mahkum ederken, 6 sann beraatine hükmetmiti. Davann temyiz edildii Yargtay 6. Ceza Dairesi, 8 Ekim 2015te Üçok ve Tepenin de aralarnda bulunduu 11 sankla ilgili verilen hükümleri hem esas hem de usul yönünden bozarken, dier 6 sann beraatini onamt.

Ana Sayfaya Git