İŞGEM Genel Müdürü Narin'den sahte dezenfektan uyarısı

İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Mehmet Narin, sahte el dezenfektanı konusundan vatandaşları uyararak, el hijyeni için kullanılan dezenfektanların sahtesini ve gerçeğini kamera karşısında uygulamalı olarak gösterdi. Sahte el dezenfektanı alev almazken, gerçek el dezenfektanının ise alev aldığı görüldü.

Haberler 30.03.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de korona virüs için alnan önlemler artarken, kolonya ve el dezenfektanna talep artt. Elde hijyeni salamak için dezenfektan ve kolonyaya talebin artmas, frsatçlar da ürünleri sahtesine yapmaya yöneltti. GEM Genel Müdürü ve i sal güvelii uzman Mehmet Narin, korona virüs frsatçl konusunda vatandalar sahte ve gerçek dezenfektanlar nasl ayrt edebileceklerini uygulamal olarak gösterdi. Hakiki el dezenfektan kada döküldüünde çakmak yardm ile tututuu görülürken sahtesinin ise tutumad görüldü.

SALIK BAKANLII ONAYI OLMAYAN ÜRÜNLER ALMAYAN

Vatandalarn paniinden istifade eden frsatçlarn sahte ürünler ürettiinde dikkat çeken Narin, Frsatçlar vatandalarn hijyen salamas adna gerek evlerinde temizlik için gerekse de el hijyeni için ald ve içerisinde çeitli temizlik ile kanserojen maddeleri gibi ürünler merdiven alt dediimiz yerlerde üretilip piyasaya sürdüünü gördük. Hal böyle olunca vatandalar dezenfektan aldn düünürken aslnda kanserojen madde alm oluyor. Bizler de bu maduriyetlerin yaanmamas adna el hijyeni için kullanlan dezenfektanlarn nasl olabileceini kamera karsnda uygulamal olarak göstermek istedik. Vatandalarmz alkol bazl olan doru dezenfektan ile sahtesini ayrt edebiliyoruz. Vatandalara uyarm lütfen Salk Bakanl onay olmayan ürünleri almasnlar dedi.

SAHTES YANMADI, GERçE YANDI

Yaplan açklamann ardndan Narin, elde hijyen salamas için vatandalarn ald sahte ve gerçek dezenfektanlar ayrabilmesi için iki farkl ürünü farkl bardaklara doldurarak bir kat yardm ile gösterdi. Kamara karsnda yaplan uygulamada iki farkl el dezenfektan bardaa dolduran Narin, her iki bardakta bulunan dezenfektanlar küçük bir kat dezenfektana batrarak atee verdi. Sahte el dezenfektan yanmazken gerçek dezenfektannn ise alev ald görüldü.

Ana Sayfaya Git