Sahte doktorlar

Adana'da polis, iç savaştan kaçarak kente gelen Suriyellerin tedavi olduğu 'kaçak hastane'ye baskın düzenledi. Duvarları kırılıp, kamuflaj için önlerine dolap konan ve elektronik düzenekle açılan gizli muayenehaneler polisi de şaşırttı. Sahte doktorlar da gözaltına aldı.

Haberler 17.02.2020 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seyhan ilçe Emniyet Müdürlüüne bal Suç Önleme ve Soruturma Büro ekipler, ülkelerindeki iç savatan kaçp kente yerleen Suriyeli bir kiinin 3 katl bir evde yine Suriyeli kiileri muayene ettii ihbarn ald. Seyhan lçesi Mirzaçelebi Mahallesine aratrma yapan polisler, çevresi dikenli tel ve demir kaplarla çevrilen evi sard.

Eve baskn düzenleyen polisler, hastaneye çevrilen evin giri katndaki bekleme odasnda bulunan kadn ve çocuklar gördü. Daha sonra üst katlara çkan polis, her kat ayr bir laboratuvara çevrilen binada detayl arama yapt.

GZLENEN TUA BASAN POLSLER OK OLDU

Odalarla bulunan dolaplarn üzerinden geçen elektrik kablolarn inceleyen ekipler, gizlenen tua basnca aknlk yaad. Kilidin mekanizmasnn devreden çkmasyla hareket eden dolabn arkasndaki duvarn krld ve buralarn laboratuvara dönütürüldüü görüldü.

YAKALANDILAR

Her katta ayr bir hastaln tedavi edildii sözde hastanede ayrca çok sayda sedye, Suriyelilere yaplan laboratuvar sonuçlar, kan tahlili sonuçlar, tahlil raporlar ele geçirdi.

Adanada gizli bölmeli kaçak hastaneye baskn Sahte doktorlar gözaltnda

Sahte doktorlar yakalamak için harekete geçen polis, tedavi amaçl gelen Suriyelileri de binadan çkard. Polis, sözde hastanede çalan, Muhammet A. (36), Kafe eyh M. (44), ve Shadi Alahmad A. y (44) yakalad. üphelilerden Kafe eyh M. ve Shadi Alahmad A. nn kaçak binada doktor olarak çaltklar örenildi. 3 katl bina ekipler tarafndan mühürlendi.

Adanada gizli bölmeli kaçak hastaneye baskn Sahte doktorlar gözaltnda

ELE GEçRLENLER

Yaplan aramalarda ise 3 sedye, 3 adet stetoskop, 1 ate ölçer, 1 bebek tart cihaz, 2 kürtaj çubuu, 1 tansiyon cihaz, 9 jetokain enjektör, 1 hasta kayt defteri, 1 ultrason cihaz, 1 ekg cihaz,1 adet nevilizatör, 1 otomatik tansiyon cihaz, 2 speculum vajina çubuu, 2 bin enjektör, 1 laptop, 1 yazc, 1 mikroskop cihaz, 1 eker ölçer, 6 bin 620 kutu tbbi ilaç ele geçirildi.

Burada tedaviye gelen Suriyelilerin ifadelerini alan polis, kaçak hastanede her türlü hastaya bakldn özellikle kadn hastalklar ve kürtaj hizmeti verildiini söyledi.

Ana Sayfaya Git