Sahte faturalarla devleti 400 milyon lira zarara uğratan suç örgütüne operasyon

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli yakalandı

Haberler 03.06.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belirli ülkelere yaplan ihracat ilemlerinde fatura bedelini yüksek göstererek veya sahte faturalarla aldklar vergi iadesiyle devleti 400 milyon lira zarara urattklar iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda 12 üpheli gözaltna alnd.

stanbul Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturma kapsamnda, evraklarda yüksek bedelde ihracat yapm gibi göstererek, usulsüzce vergi iadesi alp haksz kazanç elde ettikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için çalma balatt.

üphelilerin, ihracat yaplan ülkelerdeki yabanc uyruklu gümrük memurlarn da dahil ederek suç örgütü kurduu, Türkiyeden gönderilen ihracat malzemeleri için farkl firmalar üzerinden birden fazla fatura düzenlendii tespit edildi.

Tekstil sektöründe faaliyet yürüten söz konusu firmalarn, ihraç edilmeyen ancak edilmi gibi gösterilen mallarla ilgili düzenledikleri sahte faturalarla da devletten vergi iadesi aldklar, devleti toplamda yaklak 400 milyon lira zarara urattklar ortaya çkt.

Müfetti incelemeleri ve bilirkii raporlarnn ardndan belirlenen üphelilerin yakalanmas için harekete geçen polis, teknik ve fiziki takip sonucu 7 firmann yasa d faaliyet yürüttüünü tespit etti.

stanbul merkezli 5 ilde düzenlenen e zamanl operasyonda 12 üpheli yakaland.

üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda bulunan çok sayda doküman ve dijital malzemeye el konuldu.

- lk operasyonda 51 üpheli yakalanmt

Söz konusu suç örgütüne yönelik 13 Aralk 2021de düzenlenen ilk operasyonda ise mevcut yöntemle devleti 750 milyon lira zarara uratt belirlenen 51 üpheli gözaltna alnm, bunlardan 32si tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git