'Sahte fiş' şebekesine operasyon

Çalıştıkları akaryakıt istasyonları adına sahte fiş düzenleyerek anlaştıkları firmalara yüzde 3 komisyonla satan 4 şüpheliden 3'ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden sahte fiş satın alarak vergi kaçıran firmaların, devleti 5 milyon TL zarara uğrattığı tespit edildi.

Haberler 08.02.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, servis tamacl ve nakliye firmalar ile i makinesi sahiplerinin vergiden kaçmak için sahte akaryakt fii kulland yönünde ihbar ald. Bunun üzerine çalma balatan ekipler, benzin istasyonunda pompac olarak çalan 3 kii ile bir servis oförünün sahte akaryakt fii bastn tespit etti.

Polisin yapt 6 aylk takip sonucu, akaryakt istasyonunda pompac olarak çalan Hamdi ç. ile Eray .nin, çaltklar i yerlerindeki akaryakt filerini çald ve daha önce pompac olarak çalan çete lideri Orhan G.ye götürdüü örenildi. Orhan G.nin de orijinal filerdeki firma isimlerini ve fi numaralarn kopyalad tespit edildi. üphelilerin daha sonra müterilerin gönderdii araç plakalarna, güncel akaryakt fiyat üzerinden istenilen miktarda sahte fi bast tespit edildi.

DEVLET 5 MLYON TL ZARARA URATTILAR

ebekenin bu ekilde günde 1.5 milyon adet sahte akaryakt fii bast belirlendi. üphelilerden yüzde 3 komisyonla sahte fi alarak vergi kaçran firmalarn da devleti bu yöntemle 5 milyon TL zarara uratt saptand. Ayrca isimleri ve fi numaralar kullanlan 4 akaryakt irketinin de madur edildii belirlendi.

Yaplan çalmalarn ardndan üphelilerin ev ve i yerlerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, çete lideri Orhan G., Hamdi ç., Eray . ve müterilerle irtibata geçen Murat K. gözaltna alnd. Keçiören ilçesinde lüks otomobilde yakalanan Orhan G.nin tannmamak için saç ektirdii ortaya çkt. Ayrca Orhan G.nin evinde 850 adet fi rulosu ele geçirdi. Sahte akaryakt fii için kullanlan elektronik malzemelere de el konuldu. Emniyetteki ifadelerinde, suçlarn kabul eden 4 üpheliden Orhan G. Hamdi ç. ve Murat K. çkarld mahkemece tutuklanrken, Eray . ise adli kontrol artyla ile serbest brakld.

Ana Sayfaya Git