Sahte Hoca’ya terör davası!

Esenler'de kendisini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla, "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Burhan Dalğali hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ayrıca bir iddianame düzenlendi. Dalğali hakkındaki iddianamede, 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

Haberler 05.01.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan iddianamede, üpheli Burhan Dalalinin 21 Haziran 2015te bir iftar programnda çekilen fotoraflarnn akrabas olan ve hakknda Terör örgütü üyeliinden dava açlan Tuncer Dalali tarafndan facebook hesabnda HDP lçe binasnda iftar yazsyla paylald kaydedildi. Programn yapld yerde örgütü simgeleyen bayraklarn bulunduu, Abdullah Öcalan bata olmak üzere birçok örgüt mensubunun resimlerinin duvarda asl olduu, örgütsel bayraklarn bulunduu ve Burhan Dalalinin masada elleri açk bir ekilde dua eder halde oturduu belirtildi.

SUçLAMAYI REDDETT

üpheli Burhan Dalalinin 2015 ylnda örgüt aleyhine konutuu için sorgulamak amacyla parti binasna götürüldüünü, tehditle söz konusu yere gittiini, örgüt bayraklar ve Abdullah Öcalan fotoraflarn görmediini belirterek ahslar örgüt aleyhine neden konuuyorsun diye sorduklarnda açklama yapyorken ellerim öyle havada kalmtr. Örgüte kar bir insanm diyerek suçlamalar reddettii de iddianamede yer ald.

ddianamede, üpheli Dalalinin savunmasnn hayatn olaan akna uygun olmad, o dönem toplumda saygn bir din alimi olarak tannan popüler bir insan olmas, etkinlik kapsamnda örgütsel konuma yaptna yönelik bir tespit bulunmasa da o dönem için popülerlii ve etkinlikte ba köeye oturarak PKK / KCK terör örgütünün halk üzerine gerçekletirmeyi amaçlad kitlenin her zaman canl tutulmas amacyla düzenlenen örgütsel etkinlie manen destek salad deerlendirilmitir ifadelerine yer verildi.

Dalalinin 30 Eylül 2020de bu suçtan tutukland belirtilerek PKK silahl terör örgütünün youn bir ekilde afie edildii, üphelinin o dönemki popülerlii ve din hocas vasf göz önüne alnarak örgüt tabannda sempati uyandraca, örgütün amacna hizmet etme noktasnda örgüt propagandas suçunu oluturduu kaydedildi.

AIR CEZA MAHKEMESNDE YARGILANACAK

ddianamede, üpheli Burhan Dalalinin Silahl terör örgütü propagandas suçundan 4 yldan 10 yla kadar hapsi talep edildi. ddianame kabul edilirse üpheli Dalali, stanbul Ar Ceza Mahkemesinde yarglanacak.

DN DUYGULARI STSMAR SUçUNDAN 7 YIL 3 AYA KADAR HAPS STENYOR

Bir kadnn çplak vücuduna yazlar yazd iddia edilen Burhan Dalali, sosyal medyada gündeme gelmiti. Söz konusu görüntülerle ilgili hakknda suç duyurusunda bulunulmad örenilen Burhan Dalali dolandrclk suçlamasyla gözaltna alnmt. Emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Burhan Dalali çkarld adli makamlarca tutuklanmt. Bakrköy Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, sank Dalali hakknda Dini inanç ve duygularnn istismar suretiyle dolandrclk ve Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlklar ile Birtakm Unvanlarn Men ve lgasna Dair Kanuna muhalefet suçlarndan 2 yldan 7 yl 3 aya kadar hapis cezas isteniyor. üpheli Dalalinin Bakrköy 23. Ar Ceza Mahkemesinde 18 Aralktaki durumada bu suçtan tahliyesine karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git