Sahte para çetesine 'Çiftlik' operasyonu: 11 gözaltı

'Ali Babanın Çiftliği' ismini verdikleri villada sahte para basıp piyasaya sürdüğü belirlenen 11 şüpheli, polisin düzenlediği 'Çiftlik' operasyonuyla gözaltına alındı.

Haberler 13.11.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, piyasaya sahte para sürecei belirlenen bir çeteyi takibe ald. Polisin yaklak 1 yllk teknik ve fiziki takibinin ardndan bu sabah 15 kiilik çeteye operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 4 ilde yaklak 100 polisin katlmyla düzenlenen e zamanl operasyonda, örgüt lideri Umut K.nn da aralarnda bulunduu 11 kii gözaltna alnd. Dier üphelilerin yakalanmas için çalmalarn devam ettii belirtildi. üphelilere ait ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda sahte 5 bin 500 TL ve 3 bin Amerikan dolar, 1 tabanca, 7 tüfek ile sahte para basmnda kullanlan çok sayda malzeme ele geçirildi.

VLLADA SAHTE PARA BASTILAR

Yaplan detayl aratrmada, üphelilerin Gölba ilçesindeki bir villayi sahte para basm için matbaaya dönütürdükleri belirlendi. üphelilerin, Ali Babann çiftlii ismini verdikleri villay 24 saat güvenlik kamerasyla izledii ve 15 köpekle koruduu görüldü. çete üyelerinin sahte paralar, köyünde yetitirdii mahsulleri halk pazarlarnda satmak isteyen dar gelirli vatandalara, büfelere, bakkal ve marketlere vererek karlnda ürün ve para üstü alarak piyasaya sürdüü örenildi.

YARDIM KUTUSUNA SAHTE PARA ATIP, PARA ÜSTÜ ALMI

Telefon dinlemesine taklmamak için WhatsApp üzerinden haberleen çete üyelerinin, ifreli dil kullandklar ve TLye tavuk, yumurta, köpek, traktör, pompa gibi isimler verdikleri belirlendi. Öte yandan üphelilerden smail A.nn geçen hafta cuma namaz çk yardm kutusuna sahte 100 lira atp, 90 lira para üstü ald da belirtildi.

Ana Sayfaya Git