Sahte sağlık raporu hazırlayan çeteye operasyonda 11 tutuklama

Mersin merkezli 8 ilde, 'dublör' kullanarak para karşılığı sahte sağlık raporu düzenleyen çeteye yönelik operasyonda, 2'si sağlık çalışanı 11 kişi tutuklandı.

Haberler 26.05.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardndan nitelikli dolandrclk, resmi belgede sahtecilik ve rüvet suçlarnn ilendiini belirledi. Aralarnda kamu görevlilerinin de olduu 56 kiinin adresini tespit eden ekipler, 20 Maysta savcln yakalama karar çkarmasnn ardndan operasyon düzenledi.

SAHTE RAPOR çETES

Mersin Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Mersin merkezli stanbul, Ankara, Konya, Adyaman, Mu, rnak ve Kahramanmarata e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarnda salk çalanlarnn da olduu 56 üpheli gözaltna alnd.

RÜVET çARKI VAR

üphelilerin, para karlnda rapor alacak kiiler yerine hastal olan dublör sokarak sahte rapor aldrp, devletten engelli maa, ÖTV indirimi almalarn salayarak kamuyu yüksek miktarda zarara urattklar belirlendi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden, 2si salk çalan 11i, çkarld nöbetçi hakimlikçe tutukland. üphelilerin 12si ev hapsi alrken, dierleri de adli kontrolle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git