Sahte telefon dolandırıcılığı

Bakanlık, kuruma aitmiş izlenimi verilen sahte bir telefon uygulaması kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının belirlendiğini, yanıltıcı isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.Dolandırıcıların, "her aileye 3 bin lira pandemi desteği ödemesinde bulunulacağı" vaadiyle kısa mesaj gönderdiği ifade edildi

Haberler 26.09.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, bakanla aitmi izlenimi verilen sahte bir telefon uygulamas kullanlarak vatandalarn dolandrlmaya çalldnn tespit edildiini bildirdi.

Bakanln Salk Bakanl Salkl çözüm balkl Twitter hesabndan, sahte internet sitesi ve telefon uygulamasna ilikin paylam yapld.

SAHTE TELEFON UYGULAMASI

Paylamda, Salk Bakanlna aitmi izlenimi verilen sahte bir telefon uygulamas kullanlarak vatandalarn dolandrlmaya çalld tespit edilmitir. Yanltc isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz. ifadeleri kullanld.

Dolandrclarn her aileye 3 bin lira pandemi destei ödemesinde bulunulaca vaadiyle ksa mesaj gönderdii belirtilen paylamda, unlar kaydedildi:

Resmi kayna olmayan yanltc isimli internet sitelerine ve bu sitelerde yer alan uygulamalara itibar etmeyiniz. Bilgiye resmi kaynaklardan ulan, doru bilginin yaylmasna destek olun.

Ana Sayfaya Git