Sakarya Hendek'te suriyeliler ile tehlikeli gerginlik devam ediyor

Sakarya Hendek ilçesinde geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Suriyeli sığınmacılar ile vatandaş arasında başlayan gerginlik hat safhaya ulaşıp, akşam saatlerinde de devam etti. Hendek'te suriyeli işçiler ile vatandaşlar arasında başlayan kavgayı ayırmak için devreye ekipler ve jandarma girdi.

Haberler 16.06.2017 - 02:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakarya Hendek ilçesinde geçtiimiz gün sabah saatlerinde Suriyeli snmaclar ile vatanda arasnda balayan gerginlik hat safhaya ulap, akam saatlerinde de devam etti. Hendekte suriyeli içiler ile vatandalar arasndab alayan kavgay ayrmak için devreye ekipler ve jandarma girdi. Gerginliin yava yava sönmeye balad gözlemlendii Sakarya Hendekte son durum açklamas da yapld.

Hendek ilçesinde sabah saatlerinde 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada Suriyeli genç ile fabrika bölüm sorumlusu arasnda bir tartma çkt. Tartma sonrasnda Suriyeli genç yannda getirdii 10 arkada ile bölüm sorumlusunun otomobiline tal ve sopal saldr düzenledi.

Meydana gelen olayda 2 kii yaralanarak Hendek Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Yaanan gerginlik sonras olay gece saatlerinde ilçe merkezinde de devam etti. Hendekli grup ile Suriyeliler arasndaki gerginlik saatler ilerledikçe büyüdü. Olaylarn sürmesi üzerine Sakarya l Jandarma Komutanl ekipleri, l Emniyet Müdürlüü çevik Kuvvet ekipleri ve çok sayda polis ilçe merkezinde güvenlik önlemi ald.

YÜZLERCE K DARP ETT... EVLERE GRD

Hendek ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kii gece saatlerinde yoldan geçen 6 Suriyeli snmacy darp etti. Ardndan Suriyeli ailelerin kald evlere yönelen kalabalk 3 eve zorla girerek içeride bulunanlar darp etti.

KAVGALAR SÜRÜYOR

Ekiplerin sabaha kadar ilçe merkezinde devriye ataca örenildi.

Yaanan olaylarn içinde olduunu söyleyen Emre Susuz isimli ahs ise çok sayda Suriyeli snmacy dövdüklerini pervaszca anlatt: Sanayide Suriyeliler kavga çkartmlar, otomobillere saldrmlar. Kadnlara da laf atyorlarm. Bizde bundan dolay toplandk baya kii, Suriyelileri gördüümüz yerde dövdük. Burada mezbahane denilen bir yer var, oraya geçtik orada da çok sayda Suriyeli dövdük. Daha sonrasnda Hendek Meydanna geldik. Olaylar esnasnda polisler geldi, jopla müdahale etti. 1-2 kiinin olay esnasnda gözaltna alndn duydum. Jandarma ve çevik Kuvvet ekipleri geldi. Beklemeye devam ediyoruz. (hürriyet)

Ana Sayfaya Git