Sakarya şehir kapıları 5 gün kapatıldı

Covid önlemleri kapsamında Sakarya'ya giriş çıkışlar 5 gün süreyle kapatıldı. Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları 5 gün süreyle yasaklandı.

Haberler 13.06.2020 - 23:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid önlemleri kapsamnda Sakaryaya giri çklar 5 gün süreyle kapatld. Sakaryada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda, eylem ve etkinliklerle bunlara katlm amacyla araç ve kiilerin kente giri çklar 5 gün süreyle yasakland.

Valilikten yaplan açklamada, koronavirüs salgnnn halk sal üzerinde tehdit oluturduunun bilindii aktarlarak, salgn hastaln Türkiyede de görüldüü, söz konusu salgnn yaylmnn önlenmesi amacyla gerekli tüm önlemlerin alnd bildirildi.

Bu kapsamda kentte düzenlenecek eylem ve etkinlikler nedeniyle koronavirüs salgnnn baka kiilere de bulama riski tad, mevcut kamu düzeninin korunmas, kamu salnn tehlikeye atlmamas ve salgnn yaylmasnn önlenmesi amacyla birtakm tedbirler alnd ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Kentte yaplmas muhtemel her türlü eylem/etkinlik ile belirtilen konularn devam niteliindeki toplanma, gösteri yürüyüü, basn açklamas (Yalnzca parti binalar içerisinde veya önünde snrl katlmcyla sosyal mesafe kuralna uygun olarak yaplacak basn açklamalar hariç), açlk grevi, oturma eylemi, protesto eylemi, miting, stant açma, çadr kurma, ticari faaliyetler hariç olmak üzere el ilan/bildiri/broür datma, afi/pankart asma ve benzeri eylem/etkinlikler ve yaplabilecek eylemlere destek vermek amacyla dier illerden ilimize gelebilecek araçlar ve ahslarn ilimize girilerinin, 5442 sayl l daresi Kanununun 11inci maddesinin (a) ve (c) bentleri ile 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununun 17 ve 19uncu maddelerine istinaden Sakarya il snrlar içerisinde (l merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 15 Haziran saat 08.00den 20 Haziran saat 08.00e kadar yasakland.

Ana Sayfaya Git