Sakarya'da bahçe sahibi ile kavga eden fındık işçileri konuştu

Sakarya'da fındık bahçesi sahibi ile tartışmalarının ardından işi bırakıp bölgeyi terk eden işçiler, meselenin ırkçılıkla ilgili olmadığını belirterek, işverenlerinin sorunlu insanlar olduğunu söyledi.

Haberler 07.09.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖRE HALKIYLA ARAMIZ çOK YYD, SADECE VERENLERMZ SIKINTILIYDI

Mardinin Mazda ilçesinden Sakaryann Kocaali ilçesine fndk toplamaya giden bir grup içi, iverenlerinin saldrsna urad. Durumun sosyal medya platformlar ve baz basn yayn organlarnda Kürt kökenli içilere saldr olarak gösterilmesini kabul etmediklerini belirten içiler, yöre halkyla aralarnn çok iyi olduunu fakat iverenlerinin sorunlu insanlar olduunu belirtti. Olayn ardndan Mazdana dönen fndk içilerinden Baran Demir, olayn yaand gün sabah evden ie gitmek üzere çktklarn söyledi. Demir, Tarlaya gittik, tarlada 1-2 saat çaltk. Tarlada çalrken bir dede ve bir de torunu vard, torunu bize Biraz kayn dedi, daha sonra orada bulunan dede atarlanmaya balad. Neden it, köpek gibi oralara kayyorsun eklinde pis küfürler etti. Kesinlikle Türk-Kürt meselesi deil, ahsi meseledir. Kürt sözü arada geçmedi, sadece Buras Mardin deil, buras Sakaryadr eklinde söylemlerde bulundular. Dier çalan arkadalarmzla aramz çok iyiydi. Mesela dier 5-6 arkadamzla çaltk, adamlar dürüst ve sakin insanlard. Yanmza gelirlerdi, bizimle fndk bile topluyorlard. Sadece iverenlerimiz bize kötü davranyordu dedi.

YÖRE HALKI BZE çOK Y DAVRANIYORDU

Olayn Türk-Kürt meselesi olmadn vurgulayan Demir, Orann yöre halk bize iyiydi, sadece iverenler tek bize kötüydü. Yalan söylemek kötü bir eydir, sadece iveren aile bize kar küfürlü konuuyordu. Eskiden beri tarlalarna gidiyorduk, ayn ekilde yal adam bize kar atarl bir ekilde konuuyordu, yal adamdr diyorduk. Gururumuza dokunacak laflar söyleyince zorumuza gitti, tenekeleri braktk, oullaryla bize saldrdlar. Orann yöre halk çok iyiydi, iverenlerimiz gibi deildi, ama iverenlerimiz sanki bizden nefret ediyor gibi davranyorlard. Olay Türk-Kürt meselesi deildir diye konutu.

Fndk içilerinden ilan Demir de yal adam ve torununun i yaptklarnda yanlarnda durduunu kaydederek, Dede bize köpek, it sürüsü gibi kelimeler kulland. Biz i yaptmz kovalarmz brakarak oradan ayrldk. Daha sonra orada bulunan Batmanl içiler bizlere, Sizden öncekilere de öyle davranyorlard dediler. Biz tam ayrlyorken orada bulunan dede bize, Sizden öncekileri de kovdum, sizi de kovuyorum dedi. Olay böyle geliti eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git