Sakın mesaja onay vermeyin

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Hesabınızdaki tüm para gider. Böyle bir mesaj geldiğinde sakın inanmayın. Son dönemde dolandırıcılar 'kargo gönderim ücretinin faiziyle ödenmemesi halinde icra takibi başlatılacağı' yazılı mesajı gönderdiği kişileri tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Haberler 23.03.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketiciler Birlii Bakan Neet Gündüz, dolandrclarn, son dönemde kargo gönderim ücretinin faiziyle ödenmemesi halinde icra takibi balatlaca yazl telefon mesaj gönderdii kiileri tuzaa düürmeye çaltn söyledi.

Tüketiciler Birlii Bakan Neet Gündüz, dolandrclarn son dönemde kargo gönderim ücreti bahanesiyle telefondan ksa mesaj gönderdii kiileri kandrmaya çaltn dile getirdi. Dernee ulaan ikayetlerde, kiilerin telefonuna, Tüketici kanununa aykr davranarak almadnz kargonuz sebebi ile firmann oluan kargo gönderim bedeli ve zararndan dolay faiz, avukat, vekalet ücreti, dosya masraflar eklenerek icra takibi balatlacaktr. Bu aamada banka hesaplar, tanr tanmaz mallarnz ve evinize icra marifeti ile haciz ilemi yaplabilir. Lütfen en ksa sürede bizimle 08.30- 17.30 mesai saatleri içerisinde iletiime geçmeniz rica olunur yazl mesaj geldiini anlatan Gündüz, bu mesajlara itibar edilmemesi gerektiini söyledi.

MESAJ GELDNDE TELALANMAYIN

Mesajn gönderildii numarayla irtibat kurulmas halinde kiilerin dolandrlma riskiyle kar karya kalacan anlatan Gündüz, öyle konutu:

Kargo irketlerinden geldii sanlan, ancak alakas olmayan bu yöntemin tuzana maalesef düen tüketicilerimiz olmutur. Bu mesaj birçok tüketicimize gönderilmi ve gönderilmeye devam ediyorlar. Bu mesaj cep telefonunuza geldiinde telalanmayn, batan sona dolandrclk kokuyor ve hukuki suç tekil etmektedir. Kargo irketlerinin böyle bir usulü yoktur.

Tüketicilere gönderilen telefon mesajnn altnda zaman zaman irtibat numaras olarak avukat adnn kullanldna dikkati çeken Gündüz, Tehdit, antaj ve taciz hukuki bir suçtur. Hiçbir firma bu suçu ilemez. nandrcl pekitirmek için avukat olduklarn iddia ederek mesaj yollanyor. Avukatlar böyle bir mesaj göndermez ve göndermemelidirler. Bu usule, TCKnn 123. maddesi ve de baro yönetmeliklerine aykrdr, suçtur diye konutu.

SAVCILIA KAYETTE BULUNUN

Dolandrclarn mesajlarn genellikle 50 ya üstü kiilerin telefonuna gönderdiine dikkat çeken Gündüz, tüketicilere u çarda bulundu:

Tüketicilerimiz böyle bir mesaj geldiinde paniklemesin, savcla ikayette bulunsun. Tüketici derneklerine bavursun. Sakn telefon açp muhatap olmasnlar. Bunlar o kadar kurnaz ki ne yapp edip sizleri dolandrabilirler. Nitekim Afyonkarahisarda internet üzerinden verdii ilaç sipariini almad için firmay zarara uratt bahanesiyle bir vatandamz kiilere 75 bin lira göndererek dolandrld.

Ana Sayfaya Git