Saldırılar eş zamanlı

Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı ile Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tugay Komutanlığı'na maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunuldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu saldırı girişimleri engellenirken, askeri tesislerde zayiat meydana gelmedi.

Haberler 22.05.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 19 Mays günü saat 00.30 sralarnda 8inci Ana Jet Üs Komutanlna maket uçaklarla düzenlenen saldr giriininin benzeri önceki gece Batman ve rnakta da gerçekletirildi. lk saldr girii saat 23.10da Batmandaki 14üncü nsansz Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlnda meydana geldi. Ard ardna yaplan 3 maket uçakl saldr güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu önlendi.

Can kayb ve yaralanmann meydana gelmedii saldrya ilikin Batma Valiliinden yaplan yazl açklamada, Batmanda bir askeri tesise saat 23.10 sularnda 3 adet maket uçak ile saldr giriiminde bulunulmutur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmitir. Herhangi bir zayiat yoktur denildi.

kinci saldr giriimi ise saat 23.17de rnakta meydana geldi. rnak 23üncü Piyade Tümen Komutanlna düzenlenen maket uçakl saldrnn ardndan ehir merkezinde polis, güvenlik önlemlerini üst seviyeye çkarrken, havada olan bir maket uçaa ise ate açld. Saldrya ilikin Valilikten yaplan açklamada, öyle denildi:

rnak 23üncü Snr Piyade Tümen Komutanlmza yönelik olarak maket uçak ile saldr teebbüsünde bulunulmu, maket uçak etkisiz hale getirilmitir. Herhangi bir zayiat yoktur.

MLL SAVUNMA BAKANLIINDAN AçIKLAMA

Milli Savunma Bakanl da saldr giriimleri ile ilgili açklama yapt. ki ildeki askeri tesislerde de zayiatn meydana gelmedii belirtilen açklamada u ifadelere yer verildi:

Batmandaki nsansz Uçak Sistemleri Üs Komutanlmz ile rnaktaki 23üncü Piyade Tümen Komutanlmza maket uçaklarla saldr giriiminde bulunulmu, birlik personelimizin dikkati ve alnan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemitir.

BENZER SALDIRI GRM 2 GÜN ÖNCE DYARBAKIRDA GERçEKLETRLD

rnak ve Batmanda gerçekletirilen maket uçakl saldr giiminlerinin bir benzeri ilk olarak 19 Mays günü saat 00.30 sralarnda Diyarbakrda gerçekletirildi. Diyarbakr 8inci Ane Jet üs Komutanlna 30 dakika arayla yine maket uçaklarlarla düzenlenen saldr giriimi güvenlik güçlerinin zamannda müdahalesiyle önlemi ve zayiat meydana gelmemiti.

Ana Sayfaya Git