Saldırıya uğrayan başkandan ilk açıklama

Bitlis’in Mutki ilçesinde, 10 kişilik bir grubun bıçaklı ve sopalı saldırısı sonucu yaralanan Mutki Belediye Başkanı Nurettin Yol, tedavi gördüğü hastanede saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Haberler 15.02.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün öle saatlerinde 10 kiilik bir grubun saldrs sonucu yaralan Mutki Belediye Bakan Nurettin Yol ve beraberindeki olu Evrim Emre Yol ile koruma polis memuru E.A.nn tedavileri sürüyor. Olas yeni bir kavgann yaanmamas için ilçedeki güvenlik önlemleri devam ederken, olaya karan saldrganlarn yakalanmas içinde balatlan çalmalar devam ediyor. Öte yandan sopa ve bçaklarn kullanld saldrda, vücudunun çeitli yerlerinden yaralanan Bakan Yol, Mutki Devlet Hastanesinde yaplan ilk tedavisinin ardndan gerçekleen saldrya ilikin açklamada bulundu. Saldrnn yaklak 3 ay önce hakknda devam eden bir dava konusunun karara balanmas neticesinde mahkeme kararyla Mutki Belediye Bakanl görevinden alnan Vahdettin Barlak, babas Sedrettin Barlak ve dier aile fertleri tarafndan gerçekletirildiini öne süren Bakan Yol, gerçekletirilen saldr sonucu kendisiyle birlikte korumas ve olunun da yaralandn ifade etti. Saldrnn kabul edilebilir bir durum olmadna vurgu yapan Bakan Yol, Tabi tasvip etmediimiz, houmuza da gitmeyen bir olay yaadk. Belediyemiz elbette halkmzn ihtiyaçlarna ilikin hizmetlerin takibi noktasnda bu gün belediye binas önünde bulunurken; daha önce devletimizin görevden ald eski belediye bakan ve aile fertleri tarafndan saldrya uradk. Kabul edilebilir deil. Toplumsal bir gerginlik oluturulmas çabas ve gayreti elbette bu ailede çok da youn, çok da arzu edilen bir durum. Mutki halkmz bu konuda da ciddi anlamda rahatsz olduunu da ifade ettiler. Bu tabi ki bizim tasvip ettiimiz bir durum deil. Belediye bize aittir deniliyor. Bu ahs halan bir belediye bakan sfatyla toplantlara çarlyor, orada bulunuyor. Belediye benimdir, bana aittir gibi bir tutumu var. Bunu sürdürmekte de srarl görünmektedirler. Biz tabi ki bu konuda devletimizin gerekeni yapmasn bekliyoruz, talebimiz de bu yöndedir. Yaplanlar elbette kar kalmamaldr. Biz halkmzn elbette hizmetinde olacaz, halkmzn her bir kuruunu kendisine ait olma kouluyla kapsna götüreceiz. Mutki halk fazlasyla da bunu hak ediyor dedi.

SALDIRANLAR ESK BELEDYE BAKANI VE ALE FERTLER

Saldry eski belediye bakan Vahdettin Barlak ve aile fertlerinin gerçekletirdiini öne süren Bakan Yol, Saldranlar eski Mutki Belediye Bakan Vahdettin Barlak, babas Sedrettin Barlakn emir ve talimatyla oldu. Bizzat ben bunu kendisinden de duydum. Saldrn, öldürün eklinde bir söylemde bulunmutu. Yani isimlerini hatrlayamadm ailenin tamam bizlere yönelik bir saldrda bulundular, bizleri yaraladlar. Tabi bu saldr aslnda Mutki halkna yaplm bir saldrdr. Sokaklarda küfür ve hakaretlerine her gün tank ve ahit oluyoruz. Mutki halkmzn bu konuda çok ciddi rahatszl var. Devletimizin ve vekillerimizin de konuya ilikin duyarllklarn bekliyoruz. Artk bu soruna bir çözüm getirilmelidir. Bu artk ne bizim ne de Mutki halkmzn kabulü olacaktr diye konutu.

lk tedavileri Mutki Devlet Hastanesinde yaplan Bakan Yol ve olu, daha sonra Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ana Sayfaya Git