Salgın henüz bitmiş değildir

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır temsilcisi Doktor Eşref Araç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Haberler 05.10.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada 38 ülkede faaliyet gösteren, yardma ihtiyac olan insanlara ulamay hedefleyen Uluslararas Doktorlar Derneinin (AID) Diyarbakr Temsilciliinin yeni yönetimi basn mensuplaryla bulutu.

AID DYARBAKIR TEMSLCL

Merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde bulunan dernek binasnda bir araya gelen Uluslararas Doktorlar Dernei yönetimi basn mensuplarna derneklerinin faaliyetleri hakknda bilgi verdi. Dernein gazeteciler ile yapt buluma toplantsna Diyarbakrn Ünlü Tatlcs Mehur Kadayfç Stk Usta da kadayf göndererek desteini iletti. Toplantya AID Diyarbakr l Temsilcisi Dr. Öretim Üyesi Eref Araç, AID Diyarbakr il yönetim kurulu üyeleri Dr. Öretim Üyesi Muhammet Asena, Dr. Öretim Üyesi Serdar Ferit Toprak, Dr. Öretim Üyesi Süleyman Dönmezdil, Dr. Murat Koç, Dr. Nurettin Zeybek ve Eczac Cihad Yldrm ile basn mensuplar katld.

DERNEN FAALYETLER

AID Diyarbakr il temsilcisi Dr. Öretim Üyesi Eref Araç ve beraberindekiler daha sonra dernein faaliyeti hakknda bilgi verdi. Uluslararas Doktorlar Derneinin 2011 ylnda stanbulda kurulduunu belirten AID Diyarbakr l Temsilcisi Dr. Öretim Üyesi Eref Araç, Gönüllülük esasna göre çalyoruz. Bizde üyelik bulunmamaktadr. Tüm Türkiyede AIDe bal 8 bin gönüllü, Diyarbakrda da 250ye yakn salk çalan bizlere gönüllü bir ekilde destek vermektedir. Bizlerin amac tüm dünyada sala ihtiyac olan herkese gönüllük esasna dayal olarak ulamaktr. Suriye ve buna benzer yerlerde gönüllü doktorlar arkadalarmz görevlerini sürdürmektedirler. Herkesimin sala ulamas noktasndan bu çalmalarmz daima devam edecektir dedi

PANDEM DÖNEMNDEYZ

Araç, salgnn henüz bitmediine iaret ederek, unlar kaydetti: Hala bandayz gibi düünsünler. u anda en problemli dönemin içerisindeyiz. Önümüz k. nfluenza dediimiz, dier souk algnlklaryla bu hastaln biraz daha fazla görülebilecei ya da görüldüünde k hastalklaryla daha kötü seyredeceini tahmin ediyoruz. Bu anlamda maske, mesafe ve el ykanmas hiçbir zaman aksatlmamal. Herkes kendisi ya da karsndaki koronavirüs taycsym gibi düünüp buna göre hareket etmeli.

Ana Sayfaya Git