Salonu terk ettiler!

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla hakkında 7 kez 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istenen Mehmet Altun (33) ile diğer sanıklar 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Öldürülen Dedeoğulları ailesinin avukatları, bulundukları 'reddihakim' talebi kabul edilmeyince salonu terk etti.

Haberler 09.02.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, geçen yl 30 Temmuz günü saat 19.00 sralarnda, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine, 2010dan beri husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein kaynbiraderi Mehmet Altun geldi. Bahçede aileyle konuan Altun, daha sonra poetten çkard tabancayla pe pee ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar ile ei pek (57), çocuklar Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Bar Dedeoullar (31) yaamn yitirdi. Olayn ardndan kiralad araçla kaçan Altun, 4 Austosta özel harekat ekipleri tarafndan memleketi Bozkr ilçesi Üçpnar Mahallesinde arazi taramas srasnda yakalanp, tutukland.

7 KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET

Cumhuriyet Basavclnn balatt soruturma kapsamnda aralarnda Mehmet Altunun da bulunduu 11 kii hakknda iddianame hazrland. ddianamede, tutuklu Mehmet Altun hakknda canavarca hisle tasarlayarak 7 kiiyi kasten öldürme suçundan 7 kez arlatrlm müebbet hapis cezas istendi. Ayrca olayn ardndan evin baz noktalarna yannda getirdii bidondaki benzini döküp atee verdii iddiasyla yakarak mala zarar verme suçundan 1 yldan 9 yla kadar, nitelikli olarak konut dokunulmazl suçundan 1 yldan 3 yla kadar, 6136 Sayl Kanuna Muhalefet suçundan da 5 yldan 8 yla kadar yarglanmas talep edildi. ddianamede, bir süre tutuklu kaldktan sonra tahliye edilen sanklar Altunun enitesi Lütfi Kele ile ablas Aye Kele, yeeni Ali Kele, Yahya çalk, brahim Kele, Ramazan çalk, Ali çalk, Veli Kele, olu Ali Kele ve akrabalar Ali Kele hakknda canavarca hisle tasarlayarak 7 kiiyi kasten öldürmeye azmettirme, yakarak mala zarar vermeye azmettirme suçlarndan yarglanmalar istendi.

Tutuklu Mehmet Altun ve tutuksuz dier 10 kii 2nci kez hakim karsna çkt. 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen dava nedeniyle hem adliye binas hem duruma salonu hem de salon dnda geni güvenlik önlemi alnd. Mehmet Altun, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla durumaya katld.

SALONU TERK ETTLER

Durumada öldürülen Dedeoullar ailesinin avukatlar, reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, hakimlerin ayr ayr reddedilmesinin, adil ve hzl yarglamay engelleyecei, davann uzatlmaya çalldn düündüklerini belirterek, talebi reddetti. Talebin kabul olmamas üzerine öldürülen Dedeoullar ailesinden geriye kalan ferdi olan çetin Dedeoullar, akrabalar ile avukatlar salonu terk etti. Mahkeme heyeti durumaya devam ederek tutuksuz sanklardan Aye Kele, Ali Kele ve brahim Kelein savunmalar dinlendi.

Tutuklu sank Mehmet Altunun days olduunu belirten brahim Kele, Mehmet Altun daym olur. Ölenler ise komularmz olur. 12 Mays gününe kadar kavgamz yoktu. lk kavgada ise ben çok küçüktüm, hatrlamyorum. 12 Mays olay ise bize küfretmeleri ve saldrmalaryla balad. Son olayla benim bir alakam yok. Mehmet Altun neden böyle bir ey yapt bilmiyorum. Ben olay günü pazarda çalyordum. Ben durumu arkadalarmdan örendim dedi.

MEHMET BU OLAYI NEDEN YAPTI BLMYORUM

Tutuklu Altunun ablas Aye Kele ise, Mehmet Altun, benim kardeim olur. Aileyi 20 yldr tanyorum. 10 yl önce anneme küfrettikleri için davac olmutuk. Daha sonra da hiç kavgamz olmad. Kürt olan komularmz da var. Evimize gelirler, birlikte oturur, yemek yeriz. Mehmet bu olay neden yapt bilmiyorum. 2 ayda sadece 2 defa gördüm. Biz bu konular hiç konumuyorduk. Üzerime atl suçlamalar kabul etmiyorum savunmasn yapt.

Aye Kelein olu Ali Kele, iki aile arasnda 10 yl önce yaanan kavgay bilmediini belirterek, 12 Maystaki olayda ben de vardm. Kürt dostlarmz var, müterilerimiz var. Ben ayrm yapamam. Zaten o kavgadan sonra eve baka yoldan gitmeye baladk. Daymn neden böyle bir ey yaptn bilmiyorum. Silah var m, yok mu onu da bilmiyorum diye konutu.

TANIKLAR OLAYI ANLATTI

Heyet, sanklarn dinlenmesinin ardndan tanklar dinledi. Tanklardan Huriye Avc, Olay günü biz Aye ablayla birlikte onlarn tarlasnda çalyorduk. Geçmite kavga ettiklerini ve küs olduklarn biliyorum. Olay günü ise silah sesi duyduk. Ne oluyor diye kzm aradm. O bana bir ey olmadn söyledi. Aradan 5 dakika geçtikten sonra kzm beni tekrar arayarak, komular ne olduuna bakm Karsl aileyi öldürmüler dedi. Daha sonra zaten mesaimiz bitince tarladan ayrldk. Aye tarlada kalp sebze toplamaya devam etti. Sonrasndan bilgim yok dedi.

Dier tank Aye Karaca ise; Kele ailesinin 10 yldr yanlarnda çalyorum. Küs olduklarn duymutum. Olay günü biz Aye ile birlikte tarlada çalyorduk. Mesai bitimine doru silah sesi duyduk. Daha sonra sorduumuzda ise Dedeoullar ailesinin öldürüldüünü duyduk. Biz oradan ayrldk. Aye tarlada kald. Biz de olay yerine gittik, baktktan sonra evimize geri döndük ifadelerini kulland.

erife Doan da, 5-6 yldr ihtiyaç oldukça Kele ailesinin tarlalarnda çalyorum. Olay bahsedildii gibi oldu. Olay günü biz Aye ile birlikte tarlada çalyorduk. Mesai bitimine doru silah sesi duyduk. Biz tarladan ayrlrken Aye orada kald. Sonrasn bilmiyorum dedi.

Tanklarn dinlenmesinin ardndan mahkeme heyeti, sank Mehmet Altunun sosyal medya hesaplarnn, daha önce Konya ve il dnda kald otellerin parasnn nasl ödendiinin ve bankalardan kulland kredilerin sözlemelerinin incelenmesi için durumay, 19 Nisana erteledi.

Ana Sayfaya Git