Sana damatlık yakışır oğlum!

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 206. gününde sürüyor

Haberler 26.03.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 206. gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan anne Kamile Küçükda, yapt açklamada, evladna kavuana kadar eylemini sürdüreceini söyledi.

HDP araclyla olunun kaçrldn belirten Küçükda, 205 gündür buradayz. Olumu almadan bin yl da geçse buradan gitmeyeceim. dedi.

Anne Küçükda, öyle konutu:

Olum sana kefen deil, damatlk giydirmek istiyorum. Olum burada olmu olsayd u an askerdi. Seni nasl kaçrdlarsa öyle de getirsinler. Seni bana teslim etsinler, devletime teslim etsinler. Devletimiz, askerimiz güçlüdür, sürekli arkamzdalar. Onlara kanma, onlar vicdanszlar. Onlarda Allah korkusu yoktur. Allah korkusu olsa 14-15 yandaki çocuklar daa götürmezlerdi. Onlarda hiç vicdan yok.

- HDP çOCUUMU KANDIRDI

Siirtte 10 yandayken daa kaçrlan olu Mikail için eylemini sürdüren baba Salih Sadak ise Kürtçe yapt açklamada, çocuklarna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn vurgulad.

Olunun ilkokul üçüncü snfta okuduu srada PKK tarafndan kaçrldn anlatan Sadak, çocuundan 15 yldr haber alamadn ifade etti.

Sadak, bir an önce oluna kavumak istediini dile getirerek, HDPden çocuumu istiyorum. Olumu getirsinler. Getirilinceye kadar buradan gitmeyeceim. HDP çocuumu kandrd. HDP olumu getirsin, bana versin. diye konutu.

Evladna güvenlik güçlerine teslim olmas için seslenen baba Sadak, Olum beni görüyorsan ve duyuyorsan kaç gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Sonuna kadar burada beklemeye devam edeceim. Olumu çok özledim. Yayor mu yaamyor mu onu da bilmiyoruz. 15 yldr çocuumu göremiyorum. Bir frsatn bulsun, kaçsn gelsin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git