Sanat atölyesi

Hakkarili çocuklar Anne-Çocuk Sanat Atölyesi'nde buluştu

Haberler 11.02.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride Katarsis Kültür Sanat ve Eitim Derneince açk havada düzenlenen Anne-çocuk Sanat Atölyesi renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evden çkamayan çocuklarn sanatsal faaliyetlere katlmalarn salamak amacyla Kent Parkta Anne-çocuk Sanat Atölyesi gerçekletirildi.

Aileleriyle etkinlie katlan çocuklar, Kovid-19 kurallar kapsamnda kurulan masalarda müzik eliinde resim çizdi, kat hamurdan maske, kukla ve ritim çalmalar yapt.

TOPLUMSAL GELM

l Emniyet Müdürlüü Toplum Destekli Polislik ube Müdürlüü ekipleri de çocuklarn çalmalarna elik ederek kek ve meyve suyu datt.

Hakkari Ünivesitesi Dr. Ör. Üyesi ve Katarsis Kültür Sanat ve Eitim Dernei Bakan Firdevs Salam, gazetecilere yapt açklamada, Kovid-19 sürecinden dolay birçok etkinliin yaplamadn söyledi.

Bu nedenle açk havada sanat atölyeleri kurduklarn belirten Salam, Bu etkinlik bir ilk oldu. Burada anne ve çocuklarn beraber çalabilecei, üretebilecei bir alan oluturduk. Atölye çalmalarnn içinde kukla yapm, kat hamurundan maske, ritim ve resim çalmalar var. Yaryl tatilinde çocuk ve annelerine yönelik sanatsal ve kültürel anlamda açk hava atölyesi kurarak bu etkinlii düzenledik. Desteklerinden dolay Hakkari Valiliine, Hakkari Belediyesine, l Emniyet Müdürlüüne, DAKA Hakkari Yatrm Ofisine teekkür ederim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git