Sanatçılara 1000 TL destek verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy: Ersoy, proje kapsamında kişi başına 1.000 lira ödeme yapacaklarını belirterek, sözlerini, "İlk etapta düşündüğümüz, öngördüğümüz toplamda 20, 30 milyon civarında bir proje bedeli olacak diye tahmin ediyoruz.

Haberler 05.12.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Sayn Mehmet Nuri Ersoy, salgn döneminde geliri olmayan, temel ihtiyaçlarn karlayamayan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan proje planladklarn belirterek, 11 Aralkta bakanlmza bal Yunus Emre Enstitüsü web sitesinde proje adna bavuru yöntemini, bavuruyu yapan birlik, dernek ve sendika isimlerini ilan edeceiz. dedi.

Müzik meslek birliklerinin temsilcileriyle stanbulda bir araya gelen Bakan Ersoy, gazetecilere, dün Ankarada Cumhurbakanl Senfoni Orkestras binasnn açln yaptklarn anlatarak, Sanatçlarmzla, müzik emekçilerimizle beraber iyi bir katlmla açtk. Bata Ankarallar olmak üzere, bütün müzik camias adna mekann hayrl olmasn diliyorum. dedi.

Geçen hafta yeni tip koronavirüs salgn sebebiyle müzisyenlere gelir yardm adna bir proje üzerine çaltklarn açkladn anmsatan Ersoy, toplanty bu amaçla gerçekletirdiklerini ve çerçeveyi hemen hemen netletirdiklerini aktard.

Ersoy, öyle devam etti:

Yaptmz görümeye istinaden pandemi döneminde geliri olmayan, temel ihtiyaçlarn karlayamayan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerini kapsayan bir proje olmasn planladk. 11 Aralkta bakanlmza bal Yunus Emre Enstitüsü web sitesinde proje adna bavuru yöntemini, bavuruyu yapan birlik, dernek ve sendika isimlerini ilan edeceiz. 23 Aralka kadar bavurular bu ilan ettiimiz birimlerde toplanmasn istiyoruz ve bu tamamlanan projeler 30 Aralka kadar bakanlmza iletilecek. Ocak ay itibariyle de projede yer alan müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerine ödemelerini yapmaya balayacaz.

Ersoy, proje kapsamnda kii bana 1.000 lira ödeme yapacaklarn belirterek, sözlerini, lk etapta düündüümüz, öngördüümüz toplamda 20, 30 milyon civarnda bir proje bedeli olacak diye tahmin ediyoruz. Bugünden itibaren 11 Aralka kadar projenin tüm detaylarn netletirip Yunus Emre Enstitümüzün web sitesinde açklayacaz. Bundan sonra da bu projeye katlmak isteyen, gelire ihtiyaç duyan sanatçlarmzn bu siteden gelimeleri takip etmesini istiyoruz. diye tamamlad.

Toplantya katlan sanatç Candan Erçetin de Biz onlara proje üreteceiz, onlar da bize projenin bedelini ödeyecek. Burada üç meslek birlii olarak toplant yaptk. Hepimizin farkl farkl projeleri var. En önemlisi kayt d müzisyenleri kayt altna alabilmek. Türkiyede kaç müzisyen olduunu saysn bulabilmek bizim için çok önemli ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git