Şanlıurfa'da 2 kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığı davasında karar

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen duruşmasında, 24 sanıktan 20'sine çeşitli suçlardan ceza verildi.

Haberler 15.01.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasna, sanklar A.B, N.B. ve C.B. tutuklu bulunduklar cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) aracl ile katlrken, baz tutuksuz sanklar, mütekiler ve taraf avukatlar ise salonda hazr bulundu.

Duruma, ya küçük baz sanklarn bulunmas nedeniyle basna kapal gerçekletirildi.

Sank A.B. savunmasnda, olaydan önce baka köyde ikamet eden kar tarafn ailesini, 4-5 defa darbettiini öne sürdü. Olay günü de köye gelerek kendilerine tala saldrdklarn öne süren A.B, iki el havaya ate ettiini, sonrasnda da jandarmaya teslim olduunu anlatt.

Sank N.B. ise kar tarafn kendilerini darbetmesi ile balayan olayda, barmak için ellerinden geleni yaptklarn ancak baarl olamadklarn belirtti. Kimseyi öldürmediini öne süren sank, tahliyesini ve beraatini istedi.

Sank C.B. de silahnn yanllkla ate aldn, çkan kurunla da kimsenin vurulmadn kaydederek beraatini ve tahliyesini talep etti.

Dier sanklar da savunmalarnda birbirlerini suçlayarak beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanklar A.B. ve N.Bye, kasten öldürme suçundan ayr ayr müebbet, sank C.Bye ise ayn suçtan 25 yl hapis cezas verdi.

Heyet, ayrca, basit yaralama, hakaret, ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma veya tama veya bulundurma, say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermilerin satn alnmas, tanmas, bulundurulmas ve suç delillerini yok etme, gizleme suçlarndan da yarglanan sanklardan A.B, N.B. ve C.Byi toplam 138 yl hapis cezasna çarptrd.

Tutuksuz 21 sanktan 17sine de çeitli cezalar veren mahkeme heyeti, 4 sann ise delil yetersizliinden beraatine hükmetti.

OLAY

anlurfann Haliliye ilçesi krsal Kanatl Mahallesinde 13 Ocak 2019da 2 aile arasnda arazi anlamazl yüzünden çkan tartma, ksa sürede büyüyerek silah, ta ve sopalarn kullanld kavgaya dönümütü.

Kavgada V.B, K.B, E.B, C.B, N.B ve A.B. ile Mehmet ve Muzaffer Kubat ile ayn aileye mensup 4 kii yaralam, çeitli hastanelere kaldrlan yarallardan Mehmet ve Muzaffer Kubat, müdahaleye ramen kurtarlamamt.

Ana Sayfaya Git