Şanlıurfa’da eylem hazırlığındaki 3 terörist yakalandı

Suriye'den yasa dışı yollarla Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne geçmeye çalışan terör örgütü PKK/KCK üyesi 3 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Haberler 24.01.2017 - 13:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeden yasa d yollarla anlurfann Ceylanpnar lçesine geçmeye çalan terör örgütü PKK/KCK üyesi 3 kii, jandarma tarafndan yakaland. Teröristlerin anlurfadaki kamu kurum ve kurulular ile askeri birlik ve emniyet birimleri hakknda eyleme yönelik bilgi toplama için snr geçtikleri belirlendi.

Türkiyede canl bomba eylemi yapmay planlad öne sürülen 3 terörist ile bunlara yardm eden 2 kii sorgulamalarnn ardndan adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKKnn Suriyede uzants PYD denetimindeki Resulyan kentinden yasa d yollarla Ceylanpnara teröristlerin geçecei bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Jandarmann snr hattnda düzenledii operasyonda PKK/PYD terör örgütü üyesi A.A., A.H. ve M.F.A. gözaltna alnd. lçe Jandarma Komutanlnda sorgulanan teröristlerin anlurfadaki kamu kurum ve kurulular ile askeri birlik ve emniyet birimleri hakknda eyleme yönelik bilgi toplama için snr geçtikleri belirlendi. Teröristler sorgulamalarnda ise Suriyedeki PKK kamplarnda canl bomba eitimi alan örgüt mensuplarnn bata metropol kentler olmak üzere Türkiyede eylemi yapacaklarn kaydetti. Soruturmay yürüten jandarma, snrda yakalanan teröristlere yardm ve yataklk ettiini belirledii 1i kadn 2 kiiyi daha gözaltna ald. Jandarmada ilemleri tamamlanan 5 üpheli, salk kontrolünden geçirildikten sonra güvenlik önlemleri arasnda adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Milliyet

Ana Sayfaya Git