Şanlıurfa'da işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Şanlıurfa'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler, hem sendika genel merkezine hem de fabrika yönetimine tepki gösterdi.

Haberler 23.11.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada sendikaya üye olduklar gerekçesiyle iten çkarlan 95 fabrika içisi, 2inci Organize Sanayi Bölgesi giriinde toplanarak fabrikaya doru yürümek istedi.

Yürüyüe izin vermeyen jandarma, 2 içi temsilcisini gözaltna ald. Daha sonra gözaltna alnan içiler serbest brakld.

Uur Tekstil içileri adna yeri Komite Üyesi Erdal Ayata tarafndan okunan basn açklamasnda, sendika genel merkezinin ve fabrika yönetiminin tavr eletirildi.

BU SENDKANIN GERçEK SAHPLER BZ çLERZ

Açklamada u ifadeler kullanld: Disk Tekstil Sendikas Genel Bakan Kazm Doan kendi temsilcisi olan Mehmet Türkmeni, içilerin iradesi ve karar ile hareket ettiini söyleyerek ve patronla anlaarak görevden ald. Bugün sendikamizdan hiç bir yetkilinin burada olmamas, sendikaya üye yaklak 100 içiyi sahipsiz brakmas Mehmet Türkmene yaplanlar ve Mehmet Türkmenle birlikte bizim de satldmz onaylar niteliktedir. Sendika Genel Merkezi tarafndan Mehmet Türkmen harcanrken bununla e zamanl olarak Uur Tekstil ve Özak Tekstil içileri de kendilerini kapnn önünde buldu, bunun tesadüf olmadn biliyoruz. Buradan Kazm Doana sesleniyoruz sendika biziz! Bu sendikann gerçek sahipleri biz içileriz. dedi.

ADL BR ORTAMININ VE çALIMA HUZURUNUN OLUTURULMASINI STYORUZ

Uur Tekstil yönetimine de seslenen Ayata, u an burada bulunan ve jandarma tarafndan fabrikadan zorla çkarlan yaklak 100 tane içinin tekrar ie alnmas, içerde adil bir i ortamnn ve çalma huzurunun oluturulmasn istiyoruz. Biz içerde içiler üzerindeki bu basknn son bulmasn ve iimize geri dönüp çalmak istiyoruz. çilerin haklarna sayg gösterilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz kabul edilip hepimiz tekrar ie alnncaya kadar da burda süresiz bir ekilde direniimze devam edeceimizi ilan ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git