Şanlıurfa'da kutsal mekanlar arasındaki ulaşım kısalıyor

Şanlıurfa'da, Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nun hizmete açılması için çalışmalara başlandı.

Haberler 06.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazreti brahimin doduu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti uayp peygamberlerin yaad rivayet edilen anlurfa, dünya inanç turizminin yan sra kültürel deerleriyle de ön plana çkyor.

Her yl binlerce kiinin ziyaret ettii, Hazreti brahimin doduu makam ile atee atldna inanlan tarihi Balklgöl Yerlekesi ve Hazreti Eyyüpün çile çektii mekan olarak kabul edilen Sabr Makam arasndaki ulam kolaylatrlyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan imzalanarak Resmi Gazetede yaymlanan acele kamulatrma kararyla iki makam arasna Kültür ve Turizm Yolu yaplacak.

Kent merkezindeki mekanlar arasndaki 4 kilometrelik dolambaçl güzergah, yeni yol sayesinde hem 1,5 kilometreye inecek hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle ehrin manevi atmosferine katk salayacak.

Toplam proje alan 51 bin 201 metrekare olan güzergahta, 25 metre olarak planlanan yolda çalmalar balad.

ÜLKE TURZMNE KAZANDIRACAIZ

Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ku, AA muhabirine yapt açklamada, ilçenin sahip olduu iki özel makam arasndaki ulamn ksa süre sonra direkt olarak salanacan söyledi.

lçenin en önemli projelerinden birisini hayata geçireceklerini belirten Ku, daha önce ziyaretçilerin iki mekan arasnda ulam sorunu yaadn ifade etti.

çalmalarn hzl bir ekilde yürütülmesinin planlandn aktaran Ku, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, acil kamulatrma kararyla gerek Eyyübiye gerekse de Büyükehir Belediyemizin önünü açt. nallah yakn bir zaman dilimi içerisinde kamulatrma çalmalarn bitirip, inanç ve kültür yolu olan bu güzergah sadece anlurfal kardelerimize deil tüm ülke turizme kazandrm olacaz. Balklgöle gelen turistlerimiz artk rahat bir ekilde sabrn makam olan Hazreti Eyyüp Peygamber makamna da gelmi olacak. dedi.

BÜYÜK KOLAYLIK OLACAKTIR

l Müftüsü Mehmet Tatan da her iki makamn da Müslümanlar tarafndan skça ziyaret edildiini söyledi.

Güzergahta ulamn kolaylatrlmasnn büyük önem tadn aktaran Tatan, unlar kaydetti:

Bu projenin devletimiz ve belediyelerimiz tarafndan yaplm olmasnn memleketimize büyük katklar olacaktr. nsanlarmz iki ziyaretgah arasnda çok ksa sürede gitme imkan bulacak. Daha önce yarm saati bulan ulam artk 3-5 dakikaya düecektir. Bu iki makam da slam dini açsndan son derece önemlidir. Hazreti Eyyüp Aleyhisselamn sabrn, Hazreti brahimin Aleyhisselam tavrn ve mücadelesini yerinde görmek isteyenler için büyük kolaylk olacaktr. Bu yolun kazandrlmasnda emei geçenlere teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git