Şanlıurfa'da vaka sayısı artıyor mu? İşte Urfa Sağlık Müdürlüğü değerlendirmesi

Şanlıurfa'da vaka sayısında artış olduğu iddiaları sosyal medyada geçtiğimiz gün çok konuşulmuştu. anlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarfıdan Şanlıurfa vaka sayısı artışı hakkında 'asılsızdır' açıklaması yapıldı.

Haberler 14.06.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada vaka saysnda art olduu iddialar sosyal medyada geçtiimiz gün çok konuulmutu. anlurfa l Salk Müdürlüü tarfdan anlurfa vaka says art hakknda aslszdr açklamas yapld.

anlurfa l Salk Müdürlüü, bugün baz basn yayn organlarndaki anlurfadaki vakalarn art sebebiyle ilgili ilginç iddia haberlerinin gerçei yanstmadn bildirdi.

l Salk Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, baz basn yayn organlarndaki yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun doru bilgilendirilmesi amacyla açklama yaplmasna ihtiyaç duyulduu belirtildi.

Bu mücadelenin önemli bir ksmn pozitif vakalarn filyasyon ilemleri oluturmaktadr. Saha filyasyon ekipleri tarafndan yaplan ilemler, Salk Bakanlmzn bilgi sistemleriyle elektronik olarak yakndan takip edilebilmekte ve özellikle temasllara ulama oranlar ve süreleri izlenmektedir. lk günden itibaren tüm ilçelerimizin ihtiyacna göre planlama yaplarak filyasyon ekipleri oluturulmu ve ihtiyaç durumuna göre ekip saysnda revizyonlara gidilmitir. Eyyübiye ilçemizde 21, Haliliye ilçemizde 23 ve Karaköprü ilçemizde 15 olmak üzere, ilimiz genelinde toplam 182 ekip ile yürütülen aktif filyasyon ilemleri sonucunda, filyasyon oran yüzde 100lerde seyretmekte olup, söz konusu haberde geçen filyasyon ekiplerinin yar yarya azaltld iddialar gerçei yanstmamaktadr. Kontrollü sosyal hayata geçiin balad dönemde, halkmzn da desteiyle maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ile bu dönemin de üstesinden gelinecektir. limiz salk camias, koronavirüs salgnyla gerekli mücadeleyi vermeye dün olduu gibi bundan sonra da devam edecektir.

Ana Sayfaya Git