Saraç'a Fetö'den 6 yıl hapis cezası

FETÖ davasında Dicle Üniversitesi'nin eski rektörü ve yardımcısına "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 24.09.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinin eski rektörü Ayegül Jale Saraç ve yardmcs Aytekin Sr, yarglandklar Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Diyarbakrdaki akademik yaplanmasna ilikin davada, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld. Dier sanklar Sabri Eyigün ve Aslan Bilicinin ise beraatna karar verildi.

SLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYEL

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Diyarbakrdaki akademik yaplanmasna ilikin Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada sanklar Dicle Üniversitesi (DÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ayegül Jale Saraç ile rektör yardmcs Prof. Dr. Aytekin Sr ve eski rektör yardmclar Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katld.

TUTUKSUZ YARGILANAN SARAç

Cumhuriyet savcs, esas hakknda hazrlad mütalaasnda sanklarn cezalandrlmas yönünde görü bildirdi. Tutuksuz yarglanan eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayegül Jale Saraç, üzerine isnat edilen suçlamalara ilikin savunma yaparak FETÖ üyeliine ilikin somut bir delil olmadn söyledi. Görev yapt dönemde kadrolama iddiasnn gerçek d olduunu söyleyen Saraç, savunmasnda Hakkmda beyan veren kiiler ya rektör olduum dönemde karma aday olmu veya kardaki adayn etrafnda bulunmu insanlardr. Dolaysyla husumetten kaynakl beyan vermi olabilirler. Kadrolama iddias gerçek deildir. Uzun süren yarglanma nedeniyle madur durumdaym, bir an önce maduriyetimin giderilerek beraatimi talep ediyorum. dedi.

SARAç VE SIR CEZA ALDILAR

Eski rektör yardmclar Aytekin Sr, Sabri Eyigün ve Aslan Bilici de üzerlerine isnat edilen suçlamalar reddederek, beraat talebinde bulundu. Karar için verilen arann ardndan Mahkeme, eski rektör Ayegül Jale Saraç ve yardmcs Aytekin Srn silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlmasna, Sabri Eyigün ve Aslan Bilicinin ise beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git