'Sarallar' ile bağlantılı gruba operasyon: 15 kişi tutuklandı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüyle bağlantılı bir gruba yönelik geçtiğimiz Cuma günü İstanbul, Trabzon, Çorum ve Muğla'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınarak önceki gün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na adliyeye sevk edilen 15 kişi çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberler 13.09.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Organize Suçlarla Mücadele ube ekiplerinin Sarallar olarak bilinen suç örgütüyle balantl bir gruba yönelik geçtiimiz Cuma günü stanbul, Trabzon, çorum ve Mulada düzenledii operasyonda gözaltna alnarak önceki gün çalayanda bulunan stanbul Adalet Sarayna adliyeye sevk edilen 15 kii çkartldklar mahkeme tarafndan tutukland.

SANAYC VE ADAMLARININ BULUNDUU 10 KAYETç

Organize Suçlarla Mücadele ube ekiplerine üphelilerle ilgili aralarnda sanayici ve i adamlarnn bulunduu 10 kiinin ikayetçi olduu örenildi. Polis ekipleri üphelilerin 6 farkl suç eylemlerini tespit etti.

2 MLYON LRAYA KADAR SENET MZALATIYORLAR

Polis ekipleri üphelilerin, iddiaya göre stanbul ili ve Beylikdüzü, Mula merkez ve Bodrumda yasad kumar oynatarak verdikleri borç paralara karlk 200 bin liradan 2 milyon liraya kadar senetleri zorla imzalattklar, ödemesi geciken ve ödeme tarihi geçmi borçlar kendi kendilerine en az 500 bin lira yükselterek zorla tahsilat yaptklarn ileri sürdü.

PARALAR GECE KULUBÜ, RESTORAN VE YATA

üphelilerin elde ettikleri paralarla Bodrumda gece kulübü ve lüks restoran açarak lüks yaam sürdüü lüks bir cip ile yat satn aldklar polis ekipleri tarafndan tespit edildi.

CPTE KALANKOF BULUNMUTU

üphelilerin adreslerinde ve araçlarnda yaplan aramalarda, biri kalanikof tüfek olmak üzere 5 silah, silahlara ait 89 mermi, farkl kiilere ait 128 kredi kart ve banka kart ile 89 hesap cüzdan ele geçirilmiti. Öte yandan baskn srasnda bir lüks cipte bulunan gizli bölmede kalanikof tüfek ele geçirilmiti.

OPERASYON POLS KAMERASINDA

Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin üphelilerin adreslerine yapt basknlar polis kameralar tarafndan görüntülendi. Polis ekiplerinin yapt aramalarda üphelilere ait silahlar bulmas görüntülere yansd. Ekiplerin bir iyerinde yapt aramalarda farkl kiilere ait 128 kredi kart ve banka kartn bir kartlkta bulmalar görüntülendi.

Ana Sayfaya Git