Şaşe numarasıyla büyük vurgunlar!

Dorselerin şase numarasını değiştirerek 50 milyon lira vurgun yapan şüpheliler yakalandı

Haberler 16.03.2021 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 farkl ilde hacizli olan TIR dorseleri ilk olarak satn alan, sonrasnda ase numaralarn deitirerek 50 milyon lira vurgun yapan çete çökertildi. Operasyon anlar kameralara yansrken, gözaltna alnan 12 üpheli adliyeye sevk edildi.

Oto Hrszlk Büro Amirlii ekipleri, hacizli dorselerin ase numaralarnn deitirilerek piyasaya sürüldüü ihbar üzerine çalma balatt. ddiaya göre 12 üpheli, paravan irket kurarak stanbul merkezli olmak üzere Adana, Mersin, Gaziantep, Antalya ve Konyada hacizli dorseleri tespit etti. Kullanlm olan bu dorseleri satn alan üpheliler, sonrasnda ase numaralarn öncesinde var olan sfr dorselerin ase numaralaryla deitirdikleri ve kullanlmam ürün eklinde piyasaya sürdükleri örenildi. Paravan irketin 59 dorseyi change yöntemi ile piyasaya sürdüünü tespit eden polis ekipleri, irketin 50 milyon lira deerinde vurgun yaptn tespit etti.

E ZAMANLI OPERASYON LE YAKALANDILAR

Polis ekiplerinin gerçekletirdii dört aylk teknik ve fiziki takip sonucunda üphelilerin adresi belirlendi. Geçtiimiz Cuma günü 20 farkl ikamete e zamanl operasyon düzenleyen ekipler, 12 üpheliyi kskvrak yakalayarak gözaltna ald. üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

OPERASYON ANLARI VE DORSELER KAMERADA

Polis ekiplerinin düzenledii operasyonda üphelilerin gözaltna alnma an kameralara yansd. Öte yandan, hacizli dorseyi satn alan üphelilerin, sonrasnda dorseyi teslim alma an görüntülerde yer alyor.

PYASADA 2 BN 500 TANE DAHA BU EKLDE DORSE VAR

Treyler Sanayicileri Dernei Genel Sekreteri Göktan Güçlü; Bugün burada bulunmamzn sebebi, 10 yldr verdiimiz amansz mücadelenin ilk safhasn tamamlam olmak. Sk sk dorse hrszl yaanyor. 2 bin 500 kadar daha change dediimiz sahtecilie maruz kalm dorse olduunu tahmin ediyoruz. Bunlarnda bu operasyonlar sonucunda ele geçireleceine inanyoruz dedi.

Dernek Avukat Serdar Akbulut ise; Bundan yaklak yedi ay önce bizimde katlmmzla balatlan soruturmada, 50 milyon lira ve örgüt çökertilmi bulunuyor. Uzun yllardr uralan mücadele edilen bir konunun ilk defa bu kadar geni kapsaml ele alnmasyd. Rehinli ya da hacizli araçlarn yasa d yollarla change edilerek ase numaralar deitirilerek, sahte fatura ve bilgilerle yeniden piyasa sürülmesi eklinde gelien bu süreçte hem üretici firmalar, hem finans firmalar, hem de iyi niyetli satn alan üçüncü kiiler, çok ciddi zararlar görmekteydi. Emniyet güçlerinin baarl operasyonu ile dileriz bir balangç ve son olur dedi.

Ana Sayfaya Git