Sason’daki Sultan Çeşmesi’ne yoğun ilgi

Batman’ın Sason ilçesi Dağçatı köyünde Sultan Çeşmesi olarak adlandırılan ve asırlardır akan çeşme vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Haberler 04.09.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmanl Sultan II. Abdulhamit döneminden kald ve Sultan II. Abdülhamitin bir süre konaklad rivayet edilen Sasondaki Sultan çemesine ziyaretçiler akn ediyor. Yaz aylarnn en scak günlerinde buz gibi akan suyuyla nam yapan Sultan çemesinden serinlemek amacyla su içmeye gelen inasi Algan, Sultan çemesi tarihi olduu için ve II. Abdulhamitin çemesi diye biliniyor ve Sultana ismiyle biliniyor. Buray görmek için çok uzak yerlerden gelenler de oluyor. ahsen stanbuldan geldik. Yaklak 10 yldr stanbuldayz. Gelmiken buraya, doay ve atalarmzn yerlerini gezip görmek istedik. Buradaki doay ve yaam, buradaki salkl yiyecekleri ne yiyebilirsiniz ne de görebilirsiniz. Suyu buz gibi. Yazn ortasnda elinizi suya sokamyorsunuz. Tarihi ile ilgili pek bir bilgim yok. Ama atalarmzn söylediine göre Sultan Abdulhamitten dolay buna Sultana çemesi ismini koymular. Suyun nereden geldi bilinmiyor. Yerin çok altndan geldii için hem çok souk, knda çok scak oluyor. Her yer buz gibi olduu zaman bu su scak oluyor. Yazn da çok souk oluyor. Gezilecek çok tarihi yerler var. Zamanmz kstl olduu için iyi deerlendirmeye çalyoruz dedi.

Scak havada buz gibi kaynak suyu

stanbuldan tatil amacyla ata topraklar Sasona tarihi ve doal güzellikleri görmeye gelen Göksel Algan ise, Sultan çemesi hakknda unlar söyledi:

Buraya tatil amacyla geldik. uan hava çok scak ama burada buz gibi souk suyumuz var. Büyüklerimizin anlattna göre II. Abdulhamit buralarda konaklam. Buralara çok ziyaretçi geliyor. stanbuldan tatil amaçl geldik. Buralar güzel ve gezilmesi, dolalmas gereken yerlerdir.

Ana Sayfaya Git