Savaşın öncüleri

Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi pandemi servisinde görev yapan doktorlar Oğuzhan Özelmaser ve Hamza Gültekin, yakalandıkları yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenip, mesaiye yeniden başladı.

Haberler 15.10.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kovid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan doktorlar, hastalarn hayatn kurtarabilmek uruna canla bala çalrken kimi zaman kendileri de salgna yakalanyor.

Hastal yendikten hemen sonra, hastalarnn ifaya kavumas için görevinin bana dönen doktorlar arasnda rnak Kadn Doum ve çocuk Hastanesi pandemi servisinde görevli Dr. Ouzhan Özelmaser ve Youn Bakm Uzman Dr. Hamza Gültekin de bulunuyor.

Dr. Özelmaser, bu zorlu süreçte yaadklarn AA muhabirine anlatt.

Bir ay önce Kovid-19 testinin pozitif çkmasnn ardndan evde karantinaya girdiini ifade eden Özelmaser, 14 günlük süreçte ailesinden, arkadalarndan ve hastalarndan uzak kaldn söyledi.

Bir an önce toparlanmalydm çünkü hastalarmn bana ihtiyac vard. diyen Özelmaser, Kendimi toparlayarak görevimin bana döndüm. Kovid-19u savaa benzetiyorum, bu savan en önünde giden askerleriz. ifadelerini kulland.

Özelmaser, karantina sürecinde hem kendini hem de ailesini motive etmeye çaltn dile getirerek, imden uzak kalmak bu süreçte zorluyordu beni. Arkadalarm bu mücadelede yalnz brakamazdm. dedi.

Hastalarnda ölüm korkusunu gözlemlediini anlatan Özelmaser, bazlarnn gözlerinde Bana ne olacak, ölecek miyim? korkusunu gördüünü aktard.

Özelmaser, bir nefesin ne kadar kymetli olduunun salgn döneminde daha iyi anlaldna iaret ederek, saln ne kadar kymetli olduunun da yine bu süreçte çok iyi anlaldn kaydetti.

- Ayn aileden birçok kiiyi ayn anda yatrdmz hatrlyoruz

Ayn soy isimi tayan, ayn aileden birçok kiiyi ayn anda yatrdmz hatrlyoruz. Bir odaya giriyoruz, Amcam nasl, bir dier odaya giriyoruz Olum nasl, dier bir hasta Annem nasl diye soruyor. Yan odalarda kalyor, hiçbir ekilde birbirlerini görmüyorlar. Bu çok ac bir durum. ifadelerini kullanan Özelmaser, vatandalardan salgnn hafife alnmamasn istedi.

Özelmaser, maske, temizlik ve mesafe kuralnn çok önemli olduunun altn çizdi.

- Hastalara çare olmak adna görevimi sürdürüyorum

Dr. Hamza Gültekin de 7 ay boyunca salk çalanlar olarak salgnla mücadele ettiklerini belirterek, bu süreçte Kovid-19a yakalandn söyledi.

14 günlük karantina sürecinin ardndan hastal yendiini anlatan Gültekin, Hastalm atlattktan sonra tekrar hastalara çare olmak adna görevimi ayn ciddiyetle sürdürüyorum. Hastalarmzn gereken tedavilerini ve takiplerini yapyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git