Savcı Kiraz'ın hayatı belgesel oldu

ÇAĞLAYAN'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda makam odasında terör örgütü DHKP/C üyelerince şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatı belgesel oldu.

Haberler 30.03.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görev yapt çalayandaki stanbul Adalet Sarayndaki makam odasnda terör örgütü DHKP/C üyelerince 31 Mart 2015te ehit edilen stanbul Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kirazn çocukluu, gençlik yllar, terzi çraklndan savcla hikayesi ve hat sanatna olan ilgisi belgeselin konusu oldu.

SAVCI KRAZI ANLATTILAR

stanbul Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kirazn hayat, ehit ediliinin 4. yl dolaysyla TRT Kurdi kanal tarafndan belgesel haline getirildi. Türkçe ve Kürtçe hazrlanan ehit Savc adl belgeselde Kirazn hayatn, ailesi ve arkadalar anlatt.

Belgeselin çekimleri Kirazn doduu Siirtin Kayaboaz köyünde balad, hayatnn bir dönemini geçirdii Mersin, Ankara ve stanbulda tamamland. Mehmet Selim Kirazn annesi Saadet ve babas M. Hakk ile kz kardei Gülcan Kiraza d belgeselde, ehit savcnn çocukluu ve gençliine ait çok özel anlar anlatt. Kirazn örencilik yllarna ait izlerin, mezun olduu Necati Bey lkokuluna kadar uzand belgeselde, ilkokul öretmeni Recep Göçerin o yllara ilikin anlatmlarna yer verildi. Belgeselde, çalma arkadalar eski stanbul Cumhuriyet Basavcs Hadi Saliholu ile A. Hakan Avar, Mehmet Köklü ve Abdullah Erkol da Kirazn i disiplini ve dostluunu dile getirdi.

BAKAN ABDÜLHAMT GÜLE DE YER VERLD

Terzide çraklk yapt dönemlerden, hat sanatna olan ilgisine kadar Kirazn bilinmeyenlerinin anlatld belgeselde, Adalet Bakan Abdülhamit Güle de yer verildi. Belgeselde ehit savc Kirazn hayatnn yan sra, kamuoyunda Berkin Elvan davas olarak bilinen dava dosyasndaki gelimeler ve bu gelimelerin Kirazn ehit edilmesiyle ilikisine de deinildi.

Yönetmenliini Halil Aygünün yapt belgesel, 30 Mart Cumartesi saat 18.35te, TRT Kurdi ekranlarnda Türkçe alt yazl olarak yaymlanacak. Belgeselin Türkçe ve Kürtçe versiyonlar ise 31 Mart 2019 tarihinden itibaren TRT Kurdi Youtube kanal üzerinden izlenebilecek.

Ana Sayfaya Git