Savcılar sitesini bombalamışlardı!

Şanlıurfa'daki Savcılar Sitesi saldırısının faillerine 82'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Haberler 09.12.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesinde 2017de bir çocuk ile bir bekçinin ehit dütüü, 79 kiinin de yaraland terör saldrsyla ilgili firari iki PKKl terörist hakknda, 82er kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açld.

Viranehirde 17 ubat 2017de Savclar Sitesine yaplan, 11 yandaki Ahmet Oktay Günak ve bekçi brahim Ketenin ehit olduu, 79 kiinin de yaraland bombal saldryla ilgili soruturma tamamland.

Soruturma kapsamnda saldrnn faillerinin PKKl teröristler A.U. ve M.F. olduu tespit edildi.

Hazrlanan iddianamede, firari sanklar hakknda, devletin birliini ve bütünlüünü bozma, kasten adam öldürme ve kasten adam öldürmeye teebbüs suçlarndan 82er kez arlatrlm müebbet hapis talep edildi.

Sanklarn ayrca kiiyi hürriyetinden yoksun brakma, kamu malna zarar verme, patlayc madde bulundurma ve yama suçlarndan da çeitli oranlarda cezalandrlmalar istendi.

anlurfa 6. Ar Ceza Mahkemesine sunulan iddianame, inceleme sonras kabul edildi.

SALDIRININ DETAYLARI DDANAMEDE

Olayn detaylarna yer verilen iddianamede, saldrda kullanlan aracn, Mardinin Mazda ilçesinde evine ekmek götürmek amacyla dar çkan ancak teröristler tarafndan yolu kesilen vatandatan gasbedildiinin belirlendii bildirildi.

ddianamede, arac gasbedilen ve örgüt mensuplarnca ilçe krsalnda eli bal vaziyette alkonulan kiinin, saldr sonras serbest braklnca durumu jandarma ekiplerine bildirip teröristlerin ekalini verdii kaydedildi.

Adliye lojmanlarnn kullanlamaz hale geldii saldrda çok büyük bir patlama çukurunun olutuu aktarlan iddianamede, çevredeki bina ve araçlarn da ar hasar gördüü ifade edildi.

ddianamede, uzaktan kumandayla gerçekletirilen saldrda, bir tonu akn TNT ve dier karm patlayclarn kullanld, saldr sonras basncn etkisiyle parçalarn yaklak 500 metrelik bir alana yayld bilgisine yer verildi.

TERÖRSTLERDEN BR 4 AYRI TERÖR SALDIRISININ DA FAL çIKTI

Olay yeri inceleme tutanaklar, adli tp raporlar, tank beyanlar ve madur ikayetlerine yer verilen iddianamede, terörist A.Unun 4 ayr saldry daha gerçekletiren fail olduunun anlald belirtildi.

ddianamede, 2017de Mardinde düzenlenen ve 7 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii operasyonda teröristlerin üzerinde eline geçirilen defterde, sanklardan A.Unun gerçekletirdii terör saldrlarna dair not bulunduu ifade edildi.

Terörist A.Unun 2016 ylnda Viranehirdeki Karakuzu Jandarma Komutanlna bal personelin yol kontrolü srasnda gerçekletirilen ve Uzman çavu Erdi Demirerin ehit dütüü terör saldrsnn da faili olduunun anlald bilgisi iddianamede yer ald.

Teröristin ayrca 2016da Eyyübiye ilçesi Osmanl Mahallesinde polis ekibine yönelik el yapm patlaycyla gerçekletirilen saldr ve 3 polisin yaraland baka bir olay ile ayn yl hiç kimsenin zarar görmedii Viranehir-Diyarbakr kara yolunun 18. kilometresinde meydana gelen patlamann da faili olduu tespit edildi.

A.U. hakknda bu saldrlarla ilgili ayrca soruturma yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git