Savcılık Kadir Şeker'e verilen hapis cezasına itiraz etti

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker'in aldığı 12,5 yıl hapis cezasına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan itirazda "haksız tahrik indirimi"nin en üst sınırdan uygulanması gerektiği belirtildi.

Haberler 17.10.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyann Selçuklu ilçesinde 5 ubat 2020 akam sokak ortasnda Aye D.ye iddet uygulayan Özgür Duran engellemeye çalt srada bçakla ölümüne neden olan Kadir ekerin yargland davada 12 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlmasna ilikin karara, Konya Cumhuriyet Basavclnca itiraz edildi.

CEZAYA SAVCILIK TRAZI

Konya 3. Ar Ceza Mahkemesinde 14 Ekimde görülen karar durumasnda savc tekrarlad mütalaasnda, ekerin haksz tahrik altnda kasten öldürme suçundan cezalandrlmasn ve haksz tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanmasn talep etmiti. Mahkeme ise ekerin kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandrlmasna, cezann haksz tahrik indirimiyle 15 yla, iyi hal indirimiyle de 12 yl 6 aya düürülmesine karar vermiti.

Konya Cumhuriyet Basavcl, dosya kapsam, deliller ve olayn olu ekli deerlendirildiinde ekere verilen haksz tahrik indiriminin en üst snrdan uygulanmas gerektii talebiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulundu.

tiraz, üst mahkeme tarafndan deerlendirilecek.

Ana Sayfaya Git