Savcının katili açlık grevinde öldü

Savcı Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin davanın sanığı açlık grevinde öldü Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015'te makam odasında terör örgütü DHKP/C üyelerince rehin alınarak şehit edilmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan Mustafa Koçak'ın, açlık grevinde öldüğü bildirildi.

Haberler 25.04.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalayandaki stanbul Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kirazn 31 Mart 2015te makam odasnda terör örgütü DHKP/C üyelerince rehin alnarak ehit edilmesine ilikin davada tutuklu yarglanan Mustafa Koçakn açlk grevinde öldüü bildirildi.

Cumhuriyet Savcs Kirazn makam odasnda terör örgütü DHKP/C üyelerince rehin alnarak ehit edilmesine ilikin stanbul 27. Ar Ceza Mahkemesince karara balanan ve Yargtay Cumhuriyet Basavclnca onanmas istenen davann tutuklu sanklarndan Mustafa Koçakn cezaevinde bir süredir açlk grevinde olduu ve hayatn kaybettii örenildi.

Yerel mahkemenin sank Mustafa Koçak, Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme suçundan arlatrlm müebbet, savc Kirazn ehit edilmesiyle ilgili, ayrca kasten öldürmeye yardm suçundan 27 yl, kamu görevlisini silahla hürriyetinden yoksun klma suçundan 12 yl ve Ateli Silahlar Kanununa muhalefet suçundan da 3 yl olmak üzere toplam 42 yl hapis cezasna çarptrlmasna ilikin karar, istinaf mahkemesince de uygun bulunmu ve Yargtay Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan teblinamede de sank Koçaka verilen cezann onanmas istenmiti.

Silah terörist Yaylaya teslim etmi

Davann gerekçeli kararnda, sank Mustafa Koçakn daha önce örgütsel eylemlerde bulunduu ve birçok olayda adnn geçtii ifade edilmiti. Terör örgütü mensuplar afak Yayla ve Bahtiyar Doruyol tarafndan gerçekletirilen Savc Kirazn ehit edilmesi eyleminde kullanlan silah sank Murat Canmn örgütsel amaçlarla temin ederek sank Mustafa Koçaka verdii belirtilmiti. Kararda, Koçakn da silah eylemcilerden afak Yaylaya teslim ettii anlatlmt.

Gerekçeli kararda, sank Mustafa Koçak hakknda yarglama sürecindeki olumsuz tutum ve davranlar ile pimanlk duymamas nedeniyle ceza indirimi uygulanmad kaydedilmiti.

Ana Sayfaya Git