Şehit babası isyan ediyor

Mühendis evladını teröre kurban veren şehit babası, PKK ile HDP'ye tepkisini dile getirdi

Haberler 03.04.2021 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde PKKl teröristlerce geçen sene düzenlenen saldrda ehit olan inaat mühendisi Mazlum Gözenolunun ailesi, terör örgütü ile HDPye tepkisini dile getirdi.

Nusaybinin Dibek Mahallesi krsalnda karakol inaatnda çalan sivillere PKKl teröristlerce 3 Nisan 2020de uzun namlulu silahlarla açlan ate sonucu ehit olan 27 yandaki mühendis Gözenolunun ailesi, evlatlarnn emaneti olan iki kzna gözü gibi bakyor.

ehide duyduklar özlemi Midyat ilçesinde evlerinin bir bölümünde oluturduklar özel köedeki hatralarna bakarak gidermeye çalan acl aile, sk sk evlatlarnn mezarn ziyaret ediyor.

ehidin babas Hüseyin Gözenolu, AA muhabirine, olunun PKKl teröristlerce hunharca katledildiini belirtti.

Aradan bir yl geçmesine ramen aclarnn dinmediini, hiçbir zaman da dinmeyeceini ifade eden Gözenolu, Mazlum cana yakn, alçak gönüllüydü. yi bir baba, e, evlat, karde, aabeydi. Vatanseverdi. Onu asla unutmayacaz. ehit haberi aldmz zaman içimiz cz ediyor. dedi.

PKKnn özellikle sivil katliamlarnda aclarnn daha da tazelendiini dile getiren Gözenolu, terör örgütünün gerçek yüzünün bu saldrlarla bir kez daha ortaya çktn söyledi.

Bunlar kesinlikle Kürt olamazlar. Bunlar ne Kürt ne de Müslümandr. diyen Gözenolu, Olumun ehit olduu yer hassas bir bölge. Kahramanca gidip çalt. 40 günlük bebeinin mamas için gitti. Elinde kalemi, metresi, bilgisayar vard, silah yoktu. ifadelerini kulland.

ER GEç BUNLARIN SONU GELECEK

Ad kadar mazlum olan, silahsz, savunmasz birini hunharca katledeceksiniz, sonra çkp Kürtlerin hakkn istiyorum diyeceksiniz. eklinde konuan Gözenolu, öyle devam etti:

ehitlerimizin emaneti bu güzel vatan asla bu hainlere böldürmeyeceiz. Bunlar kesinlikle amaçlarna ulamayacak. Er geç bunlarn sonu gelecek. Halkmzn azmi, Allahmzn izniyle, kahraman güvenlik geçlerimizin azmiyle bitecek. Son yllarda bir yandan baarl operasyonlar bir yandan da halkn terör örgütünün gerçek yüzünü görmesiyle örgüte katlm sfrland.

DYARBAKIR ANNELERNN MÜCADELES çOK KIYMETL

Daa kaçrlan çocuklar için 3 Eylül 2019dan bu yana HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelere deinen Gözenolu, Diyarbakr annelerinin mücadelesi çok kymetli. Daa çkanlarn önü kesilmi oluyor. Bu kesildii zaman ehitlerimizin says da dümü oluyor. Onun için çok kymetli buluyor ve destekliyorum. Gönül isterdi ki bütün sivil toplum örgütleri Diyarbakr anneleri gibi bu olayn üzerine gitsin. Ama baz sivil toplum kurulular ve siyasi partiler iki oy uruna bu canileri maalesef desteklemekte. ehit ailelerinin gözlerinin içine baknca utanmayacaklar m? ifadelerini kulland.

Gözenolu, ki oy uruna ehidin taziyesiyle, özel günüyle ilgilenmiyorlar. Olum inaat mühendisiydi, katledildi. Bir senesi doldu. Ne basalna geldiler ne aradlar. Oy uruna gizli ittifak yapyorlar. Ben bunlar da knyorum. dedi.

HDPNN KAPATILMASINI STYORUM

Parti kapatmay çözüm olarak görmediini ancak HDPnin kapatlmas gerektiini düündüünü belirten Gözenolu, unlar kaydetti:

Bu kadar ehidimiz varken, Mecliste PKKy savunacak naralarn atlmasn ve saygszlklar hazmedecek durumda da deiliz. HDPnin gerçek yüzünün özellikle Kürtler tarafndan iyi görülmesi gerekir. Bir Kürt kardeimiz çksn ve desin ki Benim bu derdime derman olmular, HDP kapatlmasn. Zarardan baka bir ey söylesin. Maalesef Kürtlerin kann, gençlerini, erefini istismar ederek sadece kendilerine bir yer etmek istiyorlar. Bunlarn derdi kesinlikle kendileridir, bunlardan Kürtlere bir fayda yoktur. HDPnin bir an önce kapatlmasn bir Kürt olarak can gönülden istiyorum. Kürtleri mahvettiler. PKKy zaten biliyoruz. Kovid-19 nasl dünyann bana bela olmusa bunlar da Kürtlerin ve ülkemizin bana bela olmular.

Ana Sayfaya Git