Şehit edildiği yerde anıldı!

Aybüke öğretmen, şehit düştüğü yerde ve görev yaptığı okulda anıldı

Haberler 10.06.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk ilçesinde 5 yl önce PKKl teröristlerin saldrs sonucu ehit olan müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn için ehit dütüü yerde ve görev yapt okulda anma program düzenlendi.

lk görev yeri olan Kozlukta 9 Haziran 2017de karne dattktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Bakan Veysi Ikn aracna teröristlerce açlan ate sonucu ar yaralanan ve kaldrld hastanede 22 yanda ehit düen enay Aybüke Yalçn için anma töreni yapld.

Kozluk Kaymakam Eyyüp Güngör, l Jandarma Komutan Yardmcs Yarbay Uur Aslan, kurum amirleri, öretmenler ve vatandalarn katlmyla öretmen Aybükenin ehit dütüü Tepecik Mahallesi ehit enay Aybüke Yalçn Caddesine krmz güller brakld, lçe Müftü Vekili Sait Kzl tarafndan dua edildi.

AYBÜKE ANILDI

Daha sonra ehit öretmenin görev yapt ehit Aybüke Yalçn Anadolu Lisesini ziyaret eden Güngör ve beraberindekiler, Aybüke Yalçnn ilk maayla ald enstrümanlarn bulunduu müzik snfn gezdi, ehit Aybüke Öretmen Köesine krmz gül brakt.

Okulun müzik öretmeni Batuhan Güvenin çald piyano eliinde örenciler ehit öretmenin severek söyledii Mausa Liman türküsünü seslendirdi.

Eyyüp Güngör, Yalçnn ilk göreve baladnda birçok idealinin olduunu söyledi.

ehit olmasna ramen arkasnda müzii seven gençler braktn belirten Güngör, Biz de bu düünceyle öretmenimizin ansn yaatmak için okulumuza bir müzik atölyesi kazandrdk. Burada nice enay Aybüke öretmenler yetiecek. Ona layk olacaz inallah. Rabbim ehadetini kabul etsin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git