Şehit Güneş’e son görev!

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş son yolculuğuna uğurlandı

Haberler 01.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur çayndaki tatbikatnda botun devrilmesiyle akntya kaplarak ehit olan Jandarma Uzman çavu Ylmaz Güne, Ankarada son yolculuuna uurland.

ehit Güne için ikindi vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Cami avlusuna kortej eliinde getirilen ehidin naann banda askerler nöbet tuttu.

ehidin annesi Aysel, babas Emin Güne, törene ehit einin üniformasn giyerek gelen Gülnur Ortakç Güne ile yaknlar taziyeleri kabul etti.

Namazn ardndan cenaze arabasna konulan ehidin naa, topraa verilmek üzere Cebeci Askeri ehitliine götürüldü.

Kovid-19 tedbirlerinin uyguland törene, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, kuvvet komutanlar, baz milletvekilleri ile Ankara Valisi Vasip ahin ve Ankara l Emniyet Müdürü Servet Ylmaz da katld.

Tuncelide, 17 Martta JAK timlerinin, Munzur çaynn Anafatma mevkisindeki görevleri öncesi yaptklar tatbikatta botun devrilmesiyle suya düen arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3ü kendi imkanlaryla kurtulmu, Jandarma Uzman çavu Ylmaz Güne akntya kaplarak kaybolmutu. 44 gün süren arama kurtarma çalmalarnn ardndan kaybolan Günein naana ulalmt.

ALLAH RAZI OLSUN HEPSNDEN KARDELER GB GÖRDÜLER.

ehidin aabeyi Mehmet Güne, herkesin çok sevdii ve çevresindekiler için elinden geleni yapan kardeinin, üzerindeki anl üniformay her zaman gururla tadn belirtti.

Bütün komutanlar tarafndan da çok sevilen kardeinin Elazdaki deprem faaliyetlerinde görev aldn anlatan Güne öyle devam etti:

Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuzdaki darbe giriiminde FETÖcü askerler ile çatarak yaralanmt.15 Temmuzdaki mücadelesinden dolay Cumhurbakanlmz tarafndan ödül verilmiti. rnakta 2009 ylnda PKKl teröristlerle girdii çatmada da yaralanarak yaklak 3 ay askeri hastanede tedavi görmütü. Bizlerin üzülmemesi için o olay da saklamt.

Kardeinin bulunmas için Munzur çayndaki arama kurtarma çalmalarna katlanlara teekkür eden Güne, Ordumuz aile olarak bizlere, askerine sahip çkt. Bata Jandarma Özel Asayi Komutanl (JÖAK) olmak üzere devletimiz 44 gün boyunca ellerinden geleni fazlasyla yapt. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bizzat çalmalara katld. Onlara teekkür ediyoruz, Allah raz olsun hepsinden kardeleri gibi gördüler. dedi.

15 TEMMUZ KAHRAMANIYDI

Kahramanmaran Afin ilçesinde 1984te dünyaya gelen ehit Güne, 2004te girdii Uzman Jandarma Okulunu baar ile tamamlayp srasyla Balkesir l Jandarma Komutanl ve Ankara Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanl emrinde görev yapt, 2019da Tunceli l Komutanl emrine JAK tim eleman olarak atand.

Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuzdaki darbe giriiminde Ankara Jandarma Komando Arama Kurtarma Tabur Komutanl emrinde görev yapan Güne, FETÖcü askerler ile çatt srada yaraland.

Güne, darbe giriiminin yaand gece gösterdii kahramanlktan ötürü ei Gülnur Ortakç Güne ile Cumhurbakanl Külliyesinde 30 Austos Zafer Bayram dolaysyla verilen resepsiyona davet edildi.

ehidin ei Gülnur Ortakç Güne ise Twitter hesabndan ehit ei ve silah arkadalarnn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Emine Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylu ile resepsiyonda çektirdikleri hatra fotoraflarn paylat.

Ana Sayfaya Git