Şehit işçilere veda!

PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan işçiler son yolculuklarına uğurlandı

Haberler 06.11.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Derecik ilçesinde PKK mensuplarnn yol çalmas yapan i makinesine yönelik saldrsnda ehit olan içilerden Selim Gündüz ve Zeki Ölmez için Yüksekovada tören düzenlendi.

Derecik ilçesinde Irak snrna yakn iki üs bölgesi arasnda yol çalmas yapan i makinesine PKKl teröristlerce füze ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldrda ehit olan Gündüz ve Ölmezin cenazesi, Hakkarideki otopsi ilemlerinin ardndan ailelerine teslim edildi.

ehit içilerin Türk bayrana sarl cenazeleri, Yüksekova ilçesindeki hsaniye Camisinin yanndaki tören alanna getirildi.

CENAZE TÖREN

Cenaze namazn lçe Müftüsü akin ahin kldrd ve dua etti. Törene katlan protokol üyeleri, ehitlerin yaknlarn teskin etti, basal diledi.

ehitlerden Gündüz Kaml köyüne bal Kilimli mezrasnda, Ölmez de Akaln Mahallesinde dualar eliinde topraa verildi.

Törene ehitlerin yaknlar, Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Muammer Alper, Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Osman Doramac, emdinli Belediye Bakan Tahir Sakl, ilçeye bal belde belediye bakanlar, siyasi parti ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile vatandalar katld.

OLAYIN GEçM

Derecik ilçesinde dün Irak snrna yakn iki üs bölgesi arasnda yol çalmas yapan i makinesine PKKl teröristlerce füze ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldrda içiler Selim Gündüz, Zeki Ölmez ve Mehmet Reat Keskin ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git