Şehit kepçe operatörünün babası: Gitme dedim

Hakkari’de teröristler tarafından şehit edilen kepçe operatörü 32 yaşındaki Harun İbişoğlu'nun acı haberi memleketi Erzurum'a geldi. Oğlunun ölüm haberi ile yıkılan 6 çocuk babası Mahmut İbişoğlu, "Tek hayali geçim olan oğluma gitme dedim" dedi.

Haberler 10.07.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova lçesine bal Dalca Bölgesinde yol yapm antiyesini dün öle saatlerinde basan PKKl teröristler 4 içiyi ehit etti. Basknda yaamn yitiren Erzurumun Aziziye lçesine bal Ömertepe Mahalesinde 2 çocuk babas Harun biolunun ac haberi babasnn evine ate gibi dütü. Köyün dört taraf bayraklarla süslendi. Köy meydanndaki konakta taziyeleri kabul eden baba Mahmut biolu ve yaknlar gözyalarn tutamad. Yaklak 12 yldr ayn inaat firmadasnda kepçe operatörü olarak çaltn söyleyen baba biolu, öyle dedi:

Olum yaklak 2 yl önce einden ayrlm ve iki çocuuna ben bakyordum. Dün akam aabeylerim bize yemee gelmiti. Saat 20.00 gibi ac haberi duyduk. Kendisini en son bayramda görmütüm. Kars ve Ardahanda çalyordu. Bayramdan sonra Hakkari tarafna gittiini duyunca kendisinden oralara gitmemesini söyledim. Gidip orada ie baladktan sonra teröristler hemen yanlarndaki antiyeyi basp 1 içiyi öldürmü, 2 kiiyi de kaçrm. Ben de bunu duyunca hemen kendisini aradm ve olanlar söyledim. O da bana, Baba bizimle ileri yok. Biz yol yapacaz dedi. Dün saat 11.00da aradm fakat kendisine ulaamadm. Derelerde olduu için telefonlar bazen çekmiyordu. Olay saat 12.00de olmu. Bizim haberemiz akam 8de oldu. Evledmn hayali geçim. Bendeki de onu yeniden evlendirmekti diye konutu.

Bu sabah saatlerinde Vanda yaplan otopsisi ardndan Harun biolunun cenazesi saat 12.00da karayolu ile Erzuruma annesi ve kardeleri tarafndan getirilmek üzere yola çkarld. ehit biolunun cenaze töreni ne zaman yaplaca kesinlik kazanmad.

Ana Sayfaya Git