Şehit mühendisin ailesinden tepkiler

Kalemi, metresi, bilgisayarı elindeyken şehit edilen mühendisin ailesinden teröre ortak tepki çağrısı

Haberler 18.09.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde PKKllarca düzenlenen saldrda ehit olan inaat mühendisi Mazlum Gözenolunun ailesi teröre ortak tepki gösterilmesi çarsnda bulundu.

Nusaybinin Dibek Mahallesi krsalnda karakol inaatnda çalan sivillere PKKl teröristlerce 3 Nisanda uzun namlulu silahlarla açlan ate sonucu ehit olan 27 yandaki mühendis Gözenolu için ailesinin yaad ac dinmedi.

Geride biri 50 günlük dieri 3 yanda iki yetim brakan, kzna ismini verdii, çok sevdii babaannesinin mezarnn yanna defnedilen Gözenolunun ismi ailesinin yaad Midyat ilçesinde bir caddeye verildi.

ehidin hatrasn yaatmak için de evlerinin bir bölümünde özel bir köe oluturan acl aile yaanan aclarn son bulmas için herkesi teröre kar ortak tepki vermeye çaryor.

- Elinde kalemi, metresi, bilgisayar varken ehit edildi

ehidin babas Hüseyin Gözenolu, AA muhabirine, 4ü kz 6 çocuundan Mazlumun haince katledilerek ehit edildiini belirtti.

Bütün çocuklar gibi Mazlumun eitimine de büyük önem verdiini, vatanna, milletine faydal bir birey olmas için çok özen gösterdiklerini dile getiren Gözenolu, Ama maalesef 3 Nisanda Bagok krsalnda inaat sahasnda elinde kalemi, metresi, bilgisayar varken hain, kalle, insanlk düman PKK tarafndan ehit edildi. Suçu emekçi olmak, okumak, aydn olmak. dedi.

- Mazlum her zaman gurur duyacam bir evlat olarak kalacak

Mazlum, her zaman gurur duyacam bir evlat olarak kalacak. çok alçak gönüllüydü, yufka yürekliydi, mertti, hayrseverdi. Herkesin gönlünde taht kurmutu. Ne mutlu bana böyle bir evlada, bir ehide sahip olmuum. diyen Gözenolu, hem buruk hem de gururlu olduklarn aktard.

Gözenolu, Allah kimseye evlat acs göstermesin, acs telafisi izah edilemez. Arkasnda brakt miras az da olsa acm hafifletiyor ve beni gururlandryor. Bize iki emanet brakt. Kzna adn verdii Behiye rahmetli annemin adyd. Behiye imdi olumun da emaneti oldu. Onlara gözümüz gibi bakacaz. Onlar Malzuma yakr ekilde, vatanmza, milletimize faydal, salih evlatlar olarak yetimeye özen göstereceiz. diye konutu.

ehit olu için evlerinin ba köesinde ona özel bir yer ayrdklarn dile getiren Gözenolu, ondan geriye kalan emanetlerini, hatralarn orada yaatacaklarn belirtti.

Gözenolu, Mazlum sürekli gözümüzün önünde, kalbimizde yaasn istiyoruz. Mazlumu yaatma giriimlerimiz her zaman devam edecek. lçede belediye ekiplerince bir caddeye adnn verilmesi de bizi mutlu etti. ifadelerini kulland.

- Örgütü, katlm azaltarak bitirebiliriz

Terör örgütünün elinde, cebinde çak bile bulunmayan sivilleri dahi katlettiini, bunun onlarn ne kadar aciz durumda olduunun önemli bir göstergesi olduunu kaydeden Gözenolu, öyle konutu:

Mazlum, gerçekten ad gibi mazlumdu. Mazlumu hunharca katletmeleri bizi çok derinden üzdü. Bunun izah yok. Bir inaat mühendisinin çoluk çocuuna ekmek götürmek için çalrken bir hiç uruna katledilmesi bizi üzdü. Bir daha böyle mazlumlarn ehit olmamas için Diyarbakr annelerinin giriimi gibi daha fazla ehit vermeden, örgütü, katlm azaltarak bitirebiliriz. Bu benim birinci görevim olacak.

- Mazlum Kürt içisi olarak ehit oldu, bunu halkmz görsün

Mazlum bir Kürt içisi olarak, 2,5 yanda ve 50 günlük çocuu, ei, annesi ve babas için ehit oldu, bunu halkmz görsün. Güya Kürtleri savunan insanlar, ekmei için koanlar katledenlere seyirci kalan veya destek verenleri görsünler. Mazlumun öldürülmesi inallah bir krlma noktas olacak. ifadelerini kullanan Gözenolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu zihniyetin yönettii ehirlerin hepsi ykld, hizmete dair tek bir çalma yaplmad. Bunlarn olduu yerde kültür olmaz, eitim olmaz, hizmet olmaz, aydn olmaz. Midyatllar olarak Nusaybini kskanrdk. Bunlarn yüzünden Nusaybinin o dönem ne duruma dütüüne baksnlar. Bunlarn insanlara zarar vermekten baka bir eyleri yok. Bu da yetmiyor, insanlar katlediyorlar. Niye sesimizi çkarmyoruz? lla ki benim gibi bir evlat acs yaadktan sonra m, hepimizin bana böyle bir olay geldikten sonra m tepkimizi göstereceiz?

- Tepkilerimizi yüksek sesle gösterelim, Diyarbakr anneleri gibi

Son dönemde yaanan sivillere yönelik terör saldrlarna deinen Gözenolu, unlar kaydetti:

Diyarbakrda orman içileri katledildi. Bir insan düünün, o kadar yoksul ki elinde bir tek baltas var, ormana gidecek, odun getirecek. Bunu da katledeceksin. Bunu nereye sdracaksn? rnakta içiler yine katledildi. Vanda insani yardm datmaya gidenleri katlediyorlar. Bunlar görün. Gelelim bunlarn siyasi uzantlarna... Bunlarn hiçbirinin sesi çkmyor. HDP çkyor, demokrasi, bar diyor. inin banda ekmei için çalanlar ehit ediliyor. Mazlum ve Mazlum gibi bu kadar kii ehit ediliyor. Buna sessiz sedasz kalyorsan benim gözümde Mazlumu katledenlerden bir fark yok. Hatta onlar bu insanlardan cesaret alarak bu eylemleri yapyor. Bunlar nasl milletin içine çkyor nasl bartan bahsediyor nasl insan haklarndan bahsediyor? Bunlardan daha ne bekliyorsunuz? Size yatrm getirecek halleri yok, ehirler ykld. Bunlarn derdi Kürt deil, Kürtleri basamak olarak kullanmak. nallah bu azimle, milletimizin ve kahraman ordumuzun desteiyle yeneceiz. Ama halk olarak bize daha fazla görev düüyor. Tepkilerimizi yüksek sesle gösterelim, Diyarbakr anneleri gibi. O benim gözümde büyük bir mücadeledir. Diyarbakr annelerini saygyla selamlyorum.

- Mardin Barosundan bir çt bile çkmad

Gözenolu, Mardin ve bölge barolarna bu saldrlara sessiz kaldklar gerekçesiyle tepkisini dile getirerek, Mardin Barosu içinde Mazlumun en az 20 snf arkadann olduu bir kurulu. Mardin Barosundan bir çt bile çkmad. Bu gibi sivil toplum örgütleri de inallah bunun farknda olurlar. Onlar da duyarl ve insan haklarna duyarl olmaya davet ediyorum. diye konutu.

- Yavrularna doyamad

Ezgi Gözenolu da ehit eiyle gurur duyduklarn belirterek onu bir an olsun unutmadklarn söyledi.

ehidin geride brakt emanetlerine gözü gibi bakacaklarn ifade eden Gözenolu, 2 kzmz var. Eim zalimce katledildiinde Behiye 3 yan doldurmam, Saliha ise 50 günlüktü. Eim ekmek peinde koarken, rzknn peindeyken onu zalimce katletmelerini hiçbir zaman unutmayacam. Acmz ilk günkü gibi, hiç deimiyor, deimeyecek de. Yavrularna doyamad. Tarifi imkansz aclar yayoruz. Baka çocuklarn babasz kalmamas için her zaman dua ediyoruz. Rabbim kimseye böyle bir ac yaatmasn. eklinde konutu.

çocuklarn en güzel ekilde, ei varm gibi büyüteceini ifade eden Gözenolu, terörü lanetledi.

Gözenolu, Allah zalimlere frsat vermesin. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada hak ettikleri cezay çekeceklerini umut ediyorum. Devlet hiçbir zaman pelerini brakmyor. nallah sonlarn getirir.

Hukuk fakültesini kazanan ehidin kardei brahim Gözenolu da hakim olmak istediini belirterek Aabeyim gibi nice Mazlumlarn hakkn savunacam. Allah hakkn brakmasn. Onun emanetine sahip çkacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git