Şehit Şivan’ın adı camiye verildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş "Geçen sene Suriye tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan NESO Yönetim Kurulu üyesi Şivan Çetin adına cami yapılması gurur verici" dedi.

Haberler 31.10.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede, YPG/PKK igali altndaki bölgelerden geçen sene Mardinin Nusaybin ilçesine düzenlenen saldrda ehit olan ivan çetinin adn yaatacak caminin açl yapld.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odas (NESO) tarafndan Küçük Sanayi Sitesinde yapm tamamlanan caminin açl dolaysyla düzenlenen törende Kuran- Kerim okundu.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mahmut Demirta, Geçen sene Suriye tarafndan gerçekletirilen saldr sonucu ehit olan NESO Yönetim Kurulu üyesi ivan çetin adna cami yaplmas gurur verici. dedi.

Demirta, bata çetin olmak üzere tüm ehitlere Allahtan rahmet diledi.

Demirta, Nusaybinde yürütülen çalmalara deinerek, nallah çok güzel hizmetlerimiz olacak. Allah ksmet ederse bu snr kentimizi hakikaten bir cazibe merkezi haline getireceiz. Birlik ve beraberliimiz olduu sürece Mardinde baaramayacamz hiçbir eyin olmadn düünüyorum. diye konutu.

CAMYE ADI VERLD

NESO Bakan Ömer Özel de geçen sene Suriye tarafndan Nusaybine atlan havan mermisi sonucu NESO Yönetim kurulu üyesi ivan çetinin ehit olmasnn üzerinden bir yl geçtiini dile getirdi. Özel, onun adna yaplan caminin açln yapmak için bir arada bulunduklarn bildirdi.

Özel, bata çetin olmak üzere tüm ehitlere Allahtan rahmet, ailelerine basal diledi.

Konumalarn ardndan l Müftüsü Ali Hayri çelik dua okudu.

Daha sonra Vali Demirta, Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Emrullah Temizkan, l Jandarma Komutan Tugeneral Halil en, l Emniyet Müdürü lker Emir, Küçük Sanayi Sitesi Bakan ehmus Ayaz, ivan çetinin babas Abdulvahap, ei Hediye, çocuklar Melek, Nehir Nur ve Muhammed Vahap çetin tarafndan caminin açl, kurdela kesilerek yapld.

Suriyede, terör örgütü YPG/PKK igali altndaki bölgelerden 11 Ekim 2019da, Mardinin Nusaybin ilçesine düzenlenen saldrda ivan çetinin de bulunduu 9 kii ehit dümü, 34 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git