Şehitlere Veda!

Türkiye, Batman'daki hain saldırıda şehit düşen 8 vatan evladının acısını kalbine gömerek, ebediyete uğurladı.

Haberler 06.10.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröristlerin yola tuzakladklar patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 8 asker ehit oldu, 1 asker ise yaraland. ehit askerler Astsubay çavu Ömer Yiit Ulus, Uzman çavu Neet Gök, Uzman çavu Okan Dinçer, Uzman çavu Özgür Can nce, Uzman çavu Ali Hekim, Uzman çavu Süleyman Aydn, Uzman çavu Uur Göksu, Uzman çavu Yahya en son yolculuklarna uurland. ehitler için Amasya, Ankara, Balkesir, Eskiehir, Isparta, zmir, Krkkale ve Samsunda cenaze törenleri düzenlendi.

ehit askerlerden Amasyal Jandarma Uzman çavu Süleyman Aydn, PKK terör örgütünün 34 yl önce ehit ettii ilk asker olarak kaytlara geçen ayn ad ve soyad tad ehit er Süleyman Aydn ile ayn kaderi paylat. Samsunlu ehit Jandarma Uzman çavu Uur Göksunun tabutuna sarlan nianls Nesrin Ata Sana söz vermitim alamayacam sözleri herkesi duygulandrd.

Türkiye ehitlerini kalbine gömdü. Batmann Gercüün Yemili köyü ile Mardinin Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü krsalnda önceki gün operasyona giden askerleri tayan zrhl askeri aracn geçii srasnda teröristlerce yola tuzaklanan el yapm patlayc infilak ettirilmiti. Saldrda 8 asker ehit dümü, bir asker yaralanmt. ehit düen Mehmetçikler için ilk tören Batmandaki Hava Üs Komutanlnda düzenlendi. Törenine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Deniz, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetinin yansra kamu kurum yöneticileri, askeri erkan, ehitlerin silah arkadalar ve çok sayda vatanda katld.ehitler topraa verilmek üzere memleketlerine uurland.

CENAZELER MEMLEKETLERNDE

Memleketlerine uurlanan ehit askerler için dün Amasya, Ankara, Balkesir, Eskiehir, Isparta, zmir, Krkkale ve Samsunda cuma namaz sonrasnda cenaze törenleri düzenlendi. ehitlerden Uzman çavu Özgür Can nce Ankarada, Uzman çavu Süleyman Aydn Amasyada, Uzman çavu Okan Dinçer Balkesirde, Uzman çavu Neet Gök Eskiehirde, Uzman çavu Ali Hekim Ispartada, Astsubay çavu Ömer Yiit Ulus zmirde, Uzman çavu Uur Göksu Samsunda düzenlenecek törenlerin ardndan son yolculuklarna uurland. Tedavi için yaral halde GATAya gönderildii srada uçakta ehit olan Uzman çavu Yahya en ise memleketi Krkkalede topraa verildi.

AYNI SM, AYNI SOY SM VE AYNI KADER: SÜLEYMAN AYDIN

ehit Amasyal Jandarma Uzman çavu Süleyman Aydn, PKKnn 34 yl önce ehit ettii ilk asker olarak kaytlara geçen ayn ad ve soyadn tad ehit er Süleyman Aydn ile ayn kaderi paylat.

PKKnn 15 Austos 1984te Siirtin Eruh ilçesinde ehit ettii ilk asker olan Süleyman Aydn, memleketi Erzincann Mertekli köyünde defnedilmiti. Aradan geçen 34 yl sonra bu kez Batmann Gercü ilçesinde PKKl teröristlerin önceden yola tuzakladklar el yapm patlaycnn zrhl aracn geçii srasnda infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada ehit olan askerlerden birisi de PKKnin ilk ehit ettii asker olan Süleyman Aydn ile ayn ad ve soyad tayordu. ehit Aydnn cenazesi memleketi Amasyann Suluova ilçesinde cuma namazn müteakip klnan cenaze namaznn ardndan ehitlie defnedildi.

BABANIN EN AIR GÜNÜ

Olunun cenazesini omzunda tayp sarl olduu Türk bayran öperek hainleri alayp sevindirmeyeceini belirten baba Niyazi Aydnn Olum kalk haydi operasyona gideceiz. Bazen beni çaldr diyordun. Olum haydi kalk operasyon saati geldi sözleri yürekleri dalad. Aabeyinin tabutunun banda ellerini yumruk halinde bekleyen astsubaylk eitimi süren dier olu Sefay iaret eden Aydn, O da jandarma. ki ay sonra Allah izin ederse o da gidiyor inallah diye seslendi.

ASKER KIYAFETLERYLE UURLADILAR

ehit Uzman çavu Özgür Can nce, Ankarada gözyalaryla uurland. ehidin babas ve kardei cenaze törenine asker kyafetiyle katld. Törene Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, TBMM Bakan Binali Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Tuna, kuvvet komutanlar ve çok sayda vatanda katld. Törene katlan protokol üyeleri camiye girilerinde ehidin babas Ömer nce, annesi Sündüz nce ve kardeine taziyelerini sundu.

Diyanet leri Bakan Ali Erban kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin Türk bayrana sarl tabutu top arabasna konuldu. Top arabasnn geçii srasnda ehidin yaknlar gözyalar dökerken, baba Ömer nce ehit olunun arkasndan el sallad. ehit ncenin naa, törenin ardndan topraa verilmek üzere Elvankent ehitliine götürüldü. Öte yandan, ehidin babas ile kardeinin törene asker kyafetiyle katld görüldü.

NANLASI EHT ASKERE BU SÖZLERLE VEDA ETT...

Samsunlu ehit Jandarma Uzman çavu Uur Göksunun tabutuna sarlan nianls Nesrin Ata, Bizim hayallerimizi, umutlarmz çaldlar diyerek gözya döktü. ehit düen jandarma Uzman çavu Uur Göksu için Samsunun Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Törende ehit Göksunun yaknlar gözyalarn tutamad. ehidin annesi Fidase Göksu ve nianls Nesrin Ata, tabutun önündeki fotoraf öperek gözya döktü.

Nianlsnn kamuflajn giyen ve tabuta sarlarak gözya döken Nesrin Ata, Sana söz verdim. Dimdik ayaktaym. Hainleri sevindirmeyeceim. Bizim hayallerimizi çaldlar. Umutlarmz çaldlar diye konutu.

ehidin aabeyi ve mahalle muhtar olan Seyitahmet Göksu ise kardeinin tabutuna sarlarak, Benim de evlatlarm var. Onlar da asker olarak yetitireceim. O erefsizleri sevindirmeyeceim eklinde konutu.

lçede bulunan Merkez Camiinde cuma namazn müteakip klnan cenaze namaznn ardndan, Jandarma Uzman çavu Uur Göksu için helallik alnd. Göksu daha sonra dualar eliinde topraa verildi.

OLMADI BÖYLE OLUM

ehit askerlerden Jandarma Uzman çavu Ali Hekim (24), memleketi Ispartada son yolculuuna uurland. Sedye üzerinde törene katlan ehidin annesi Aye Hekim, Olmad böyle olum diyerek, gözya döktü.

EHT YAKINLARI FENALATI

ehit Hekimin annesi Aye Hekim, salk ekiplerinin kontrolünde sedye üzerinde alana getirildi. ehit yaknlar için ayrlan alanda sedyede bulunan, serum takl Aye Hekim, Olmad böyle olum diyerek, at yakt. Ali Hekimin 25 gün önce evlendii ei Aye Hekim, gözyalarn tutamazken, tören srasnda fenalaan ehit yaknlar, salk ekiplerince sedyeyle alanda hazr bekletilen ambulanslara tand.Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan leyenin kldrd namaznn adndan ehit Jandarma Uzman çavu Ali Hekimin cenazesi, Isparta Garnizon ehitliine topraa verildi.

EHD BNLERCE K UURLADI!

ehit Uzman çavu Okan Dinçer, Balkesirin Bigadiç ilçesinde bal Bademli Köyünde son yolculuuna uurland.ehidin annesi Arife, babas Tezcan Dinçir, oullarnn tabutuna sarlarak gözya döktü, kardei Oktay ise tabutun bandan bir an olsun ayrlmad. ehit Dinçer için ilk olarak evinin önünde dua okunarak helallik alnd, ardndan da köy meydannda tören düzenlendi. Bademli Mezarl karsnda bulunan meydanda klnan cenaze namaznn ardndan ehidin naa gözyalar arasnda topraa verildi.

AABEYNE EHT OLACAKSIN DEM

ehit Jandarma Uzman çavu Neet Gök, sevenlerinin gözyalar arasnda son yolculuuna uurland. ehidin 7 yandaki kardei Batuhan, cenaze törenine askeri kamuflaj giyerek katld. Readiye Camiinde cuma namazn müteakip klnan cenaze namaz öncesinde ehidin babas Turan, annesi Nurcan, kardeleri Burak ve Batuhan cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Eskiehirli ehidin en küçük kardei 7 yandaki Batuhan Gök, cenaze törenine askeri kamuflaj ile katld. Tabutun olduu alana Eskiehir l Emniyet Müdürü Engin Dinç ile birlikte el ele gelen Batuhan, bir an olsun aabeyinin tabutunun bandan ayrlmad. Burada askeri yetkililer ve cenaze törenine katlanlar ile birlikte dualar eden küçük Batuhan, görenleri duygulandrd. Milli Savunma Bakan Yardmcs Alparslan Kavaklolu ile cenaze namazn klan Batuhann, aabeyi izne geldikten sonra gitmesine raz olmad ve ehit olacan önceden söyledii iddia edilmiti.

l Müftüsü Bekir Gerek tarafndan kldrlan cenaze namaznn ardndan ehit Gökün cenazesi tekbirlerle top aracna getirildi. Burada sevenleri tarafndan dakikalarca tabutu öpülen ehit Neet Gökün naa, topraa verilecei Kanlpnar ehitliine gözyalar arasnda götürülerek defnedildi.

CENAZE TÖRENNE SÜLEYMAN SOYLU DA KATILDI

ehit Uzman çavu Yahya en memleketi Krkkalede düzenlenen törenle, gözyalar arasnda son yolculuuna uurland.ehit olan Uzman çavu Yahya enin cenazesi, Krkkale Yüksek htisas Hastanesinin morgundan alnarak ölende Krkkale Nur Camiine getirildi. Burada yaplan törene çileri Bakan Süleyman Soylu, Krkkale Valisi M. lker Haktankaçmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Nadir Alpaslan, Krkkale milletvekilleri Ramazan Can, Halil Öztürk ve Ahmet Önal, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Garnizon Komutan Tugeneral Selami Arslan, Belediye Bakan Mehmet Saygl, Cumhurbakan Recep Tayip Erdoann olu Türgev Vakf Genel Bakan Bilal Erdoan, il protokolü ve vatandalar katld.

Törende baba Emrullah, anne Aye, aabeyi Uzman çavu Metin en ile ikiz kardei Zekeriya ve dedesi Ali en taziyeleri kabul etti. Yaknlar, ehit Yahya enin Türk bayrana sarl tabutuna sarlarak gözya döktü. ehidin annesi Aye en, nallah gvurun bebelerinden Allah hesabn soracaktr olum diye feryat etti.

Cuma namazndan sonra klnan cenaze namaznn ardndan ehit Uzman çavu Yahya enin tabutu, cenaze aracna tand. çileri Bakan Süleyman Soylu ve Türgev Vakf Bakan Bilal Erdoan da bir süre ehidin cenazesini omuzlarnda tad. Konvoy eliinde Baleyh ilçesi Akcakavak köyüne götürülen ehit en, gözyalar arasnda topraa verildi.

ehitler için stanbulda camilerde de sela verildi. stanbulun 39 ilçesindeki merkezi camilerde ehit 8 asker için sela verildi.

Ana Sayfaya Git