Sel sularına kapıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde sağanak yağışlar nedeniyle önceki gün meydana gelen selin bir traktörü yutması kameralara yansıdı.

Haberler 24.06.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvan ilçe genelinde pazar günü öle saatlerinde etkili olan yamur, ksa süre sonra yerini iddetli saanak yaa brakmt. Özellikle ilçeye bal köylerde etkili olan saanak ya maddi hasara neden olmutu. Sel ve taknlardan zarar gören köylerden biri de ilçeye bal Sarkum köyü olmutu. Ekinlerle birlikte baz araçlar ve evlerin su altnda kald olayda, tarladan dönen bir traktör ise Sarkum köyündeki derenin tamas sonucu sele kaplmt.

KAMERAYA YANSIDI

ans eseri can kaybnn yaanmad olaya ilikin amatör bir kameraman tarafndan çekilen olay anna ilikin görüntüler ortaya çkt. Görüntülerde, taan dereler ve sel sularnn yan sra tarladan dönen köylülerin sel sularnn dinmesini beklemek için yol kenarna park ettikleri bir traktörün toprak kaymas sonucu sel sularna kapld anlar görülüyor. Sel sularnn yol kenarndaki topra emesi sonucu akntya kaplan traktör ksa sürede kayboluyor. Sel sularyla sürüklenen traktör kullanlmaz hale gelirken, akntya kaplan traktörün kurtarlmas için köylüler çalma balatt. Sel sularnn çekilmesi ve uzun uralar sonucunda traktör kurtarlabildi.

Ana Sayfaya Git