Sela kararı!

Koronavirüsten kaynaklı ölümlerin arttığı Silvan’da, İlçe Müftülüğü selaların kısa tutulması kararı aldı.

Haberler 14.09.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezde olduu gibi Silvan ilçesinde de Kovid-19 vakalar ve buna bal ölümlerde ciddi art yaanyor. Edinilen bilgilere göre, ilçede günlük 300 kii koronavirüs üphesiyle Silvan Dr. Yusuf Azizolu Devlet Hastanesine bavuruyor. Hastanede günlük 120ye yakn test yapld ve bunlardan en az 35 kiinin testinin pozitif çkt belirtildi. Hastanenin youn bakm servisinde hastalarn bulunduu, normal servislerde 60 kii tedavi ediliyor. lçede testi pozitif çkan 2 bine yakn kii de evlerinde karantinada tutuluyor.

MÜFTÜLÜÜN SELA KARARI

lçede Kovid-19 vakalar ve buna bal ölümlerde ciddi bir art yaanmas üzerine Silvan lçe Müftülüü harekete geçti. Müftülük, Kovid-19 salgnnn psikolojik etkilerini en aza indirmek gerekçesiyle selalarn okunmasna ilikin karar ald. lçedeki camilerin duvarlarna aslan kararda, Selalar merkezi sistem ile okunmayacak. (Merhum hangi köy ve mahalleden ise sela oradan okunacaktr), selalar 8den önce ve yats namazndan sonra okunmayacaktr. Selalar ksa tutulacaktr denildi.

ÖLÜMLER GZLEME DDASI

Müftülüün, salgnnn psikolojik etkilerini en aza indirmek gerekçesiyle selalarn merkezi sistemden okunmas kararndan vazgeçmesi ve selalarn ksa tutulmas karar, Kovid-19dan kaynakl yaanan ölümleri gizlemeye yönelik olduu iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git